om varför jag bloggar?

En fin påminnelse från flera håll om att “show up”. Som jag tycker är precis det jag gör i livet. Och när jag har “showed up” och svarat an till det som sker så väljer jag att dela det med er genom min blogg, genom att skriva det som upplevts och erfarits, genom att dela med mig av mig och mina upplevelser och erfarenheter med er. Det är ett sätt att “show up” för mig.  Vadå “show up” kanske du tänker och undrar vad betyder det?

Jag ser det som såhär:

Att vara med det som kommer, det som dyker upp i stunden. Att i varje stund (eller i alla fall så många jag orkar) vara i det som sker, oavsett om jag hellre vill undvika och dra något gammalt över mig eller om jag vill att denna stund ska vara för evigt. Oavsett vilken känsla och vilken medvetenhet som väcks inom mig. Att stanna kvar i stunden med allt som sker där. Det är vad “show up” betyder för mig.

Helena påminde om att livet kanske rent av är precis så enkelt att det bara är två regler som gäller. 

 1. att vara med det som sker (to show up)
 2. samt att respondera (svara an) med det som sker (respond to what shows up)

Precis så.
Jag upplever något genom att vara med det som sker.
För att därefter respondera på det som sker.
Och i nästa steg dela med mig av det till er.

Kristin Lohr påminde mig även om “to show up” i sitt Thanksgiving Manifesto som jag lånat ett par strofer och översatt till mina:

 • Det är inte mitt jobb att göra alla andra bekväma i sina liv.
 • Det är inte mitt jobb att vara artig och medgörlig.
 • Det är inte mitt jobb att ta den traditionella vägen i mitt liv.
 • Det är inte mitt jobb att övertyga någon annan.
 • Det är inte mitt jobb att säga rätt sak.
 • Det ÄR mitt jobb att vara mig själv.
 • att känna
 • att expandera
 • att mjukna
 • att vara med det som sker
 • att respondera med det som sker
 • Det ÄR mitt jobb att vara människa, mänsklig.

4 Comments

 1. Anna / Boihusbil

  Hrm.. känns lite passivt i min tolkning. Jag vill ju skapa det som sker, inte bara vara i det. Men jag kanske tolkar tokigt? 😀

  Reply
  • therese@mabon.se

   haha, jag fattar vad du menar Anna.
   Det är som med attityderna i mindfulness, svårt att greppa ibland och svårt att förklara vissa av dem. Att exempelvis acceptans inte alls betyder att lägga sig ner platt och acceptera oförrätter eller annat “skräp”. Det betyder (för mig) att acceptera HUR det känns i mig INNAN jag väljer att agera. Eller innan jag väljer HUR agera.

   Så i detta fall (för mig) så är det snarare så att oavsett om jag har varit med och skapat denna stunden eller om någon annan skapat den så är jag där och svarar an till det som sker. I mina ögon är det du är ute efter något som skett/sker före stunden. Och det jag pratar om är mitt agerande i stunden.
   Så tack för din feedback 🙂

   Reply
    • therese@mabon.se

     Synk i tid för oss 🙂
     Jo, kanske tydligare…acceptans är en av attityderna inom mindfulness så det blir en hel del snack om dem. Att förklara, vända och vrida på dem för att öka förståelse för fler.
     kram till dig

     Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *