Progesteron = ”min” lösning?

by | Dec 26, 2018 | Artiklar | 0 comments


I skrivande stund har jag 5.8 i min östradiol/progesteron differens/imbalans/balans. Verisana uttrycker en önskad balans/differens på minst 100.1. Igår satt maken och jag och funderade och lekte med siffror och googlade oss fram till följande:
Om jag ska lyckas nå minst 100.1 i differensen så måste min progesteron öka till ca 1500 pg/ml från 76pg/ml.
Uppdelade var för sig så ser det ut så här:
mitt progesteron ligger på 76pg/ml (vilket är helt i rimlig mängd på egen hand)
mitt östradiol ligger på 11,4 pg/ml (vilket är högt för mig i min fas i livet)

Progesteron som min lösning

Två st progesteronkrämer beställda o på väg. Dessa hittade jag via en bok på Amazon, som ledde mig vidare till en läkare i USA, som via sin kräm och en googling på den i Sverige hittades hos Matstarkt.se

Ytterligare två sorter funna tack vare tips från Kajsa om Hormoni.se – som i sin tur ledde mig vidare till moodmama.com och deras krämer “Matriarch”. 

Progesteron i tablettform, tipsad om denna av Camilla. En tablett “Utrogestan” som kan tas oralt eller vaginalt och som köpes på vanlig”pharmacia” i Spanien. 

Jag håller alla tummarna att progesteronet kan komma i effekt snabbt. Så får jag samtidigt utforska HUR jag ska använda krämen. Vissa förespråkar att använda den i din menscykel. Så att du tar kräm på ett visst sätt beroende på om vilken fas du är i i din menscykeln.
Jag som inte har en susning om var jag är i mina cykler får använda mig av universums cykel. Fullmånen. Kanske använda krämen under fullmånen, vägen dit och bort och göra ett kort uppehåll under nymåne.

Spännande tycker jag, och lite läskigt!
Håll tummarna du med!

PS: Kvinnan på bilden ovan som håller taget och inte ramlar ner? Hon är helt underbar och en av Stina Opitz skapelser. All cred åt Stina som är en fantastisk konstnär <3

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *