att vara nr 5 på en lista av sex

by | May 22, 2019 | Artiklar | 5 comments

Häromdagen fick jag äran att bli utvald av en bloggare i sex-bloggosfären till dennes lista över de svenska 20 topp-sexbloggarna. Ja, en ära för mig. Just denna bloggare har fått “komma in i finrummet” och bloggar numera ifrån Amelias bloggportal och det känns precis i samma anda som när Miss Diamond proklamerar att burlesken fått “komma in i finrummet” när hon kan hålla kurser vid Balettakademin.


Så, jag är alltså en av 20 st på listan. Nummer 5 har jag fått som placering. En placering som grundar sig på hur många L jag fått, dvs 3 st. Och just nu är det kanske inte så himla mycket mindfulness på min blogg, betydligt mer om klimakteriet i mina ögon. Men över tid så har ju mindfulness fått en stor plats hos mig. Likaså har ju inte alltid Lust och Sex haft en plats, men nu har den det. Så återigen – jag är ärad att få vara med på listan.

Och ni ser min “högsta” stapel…den som heter personlig?
Jag skulle även vilja lyfta fram att den är äkta och helt “icke-anonym”. Det är endast 4-5 bloggar (lite osäker på en av dem) som är sådana. Alltså där vi som bloggar visar hela oss. Inte bara en gömd sida som får ta utrymme, utan vi träder fram med namn, ansiktsbilder osv. Vilket i min värld och tankar är något som jag hoppas att fler ska våga göra.

För om vi är fler som vågar kliva fram med hela våra jag. Med all vår lust till sex. Eller klimakteriehäxerier. Eller mindfulnesstankar. Eller boktips. Eller podtips. Ja, vad det nu kan vara, så vet jag att vi kan påverka och förändra det stigma som idag fortfarande råder kring sex. Så en uppmaning till alla mina “med-bloggare” på listan – våga avslöja dig och visa hela dig. I alla fall för en till person. En till. Och kanske en till.

5 Comments

 1. Rick La Roche

  Congratulations Tess! Well done. Book tip (you’ve probably already read it though). Sex at Dawn, by Christopher Ryan. “Sex at Dawn challenges conventional wisdom about sex in a big way. By examining the prehistoric origins of human sexual behavior the authors are able to expose the fallacies and weaknesses of standard theories proposed by most experts. This is a provocative, entertaining, and pioneering book. I learned a lot from it and recommend it highly.” — Andrew Weil, M.D.

  “Sex at Dawn irrefutably shows that what is obvious–that human beings, both male and female, are lustful–is true, and has always been so…. The more dubious its evidentiary basis and lack of connection with current reality, the more ardently the scientific inevitability of monogamy is maintained–even as it falls away around us.” — Stanton Peele, Ph.D.

  Reply
 2. Liw

  Hej Tess. Vilket trevligt inlägg! 🙂 Det är en välförtjänt placering!! Heja dig!
  Vi behöver peppa varandra vi som gillar att skriva kring ämnet och ffa inspirera varandra att ha mer sex i sinnet. Låta skrivande om lust och sex få mer utrymme och samtidigt bli mindre och mindre tabu.
  Fortsätt i din anda, att inte tulla på ett tillfredsställande sexliv. Det berikar ju liksom livet 😉
  Kram

  Reply
  • therese@mabon.se

   Heja Tess! Heja Liw! Heja alla andra på listan och alla bubblare ?⭐️?

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?