dag 90 i min koppardetox

68,3 kg kroppsvikt varav 52,2 kg muskler, 11,4 kg skelett och resten måste väl vara leende 😉

och nu är jag klar! Hejahejamig!
Så nöjd att ha klarat av att undvika laktos, ja, alla mjölkprodukter.
Så nöjd att ha avstått choklad.
Så nöjd att ha givit mig själv och min kropp denna tid.
Och är nu nyfiken på vilka skillnader jag kan uppleva när jag i långsam takt införlivar olika livsmedel i min kropp igen.

och du….inte bara förändring av kost utan även en hel del extra tillskott i form av vitaminer och mineraler och annat från Big Heart. Dessa har jag tagit 7 tabletter vid tre tillfällen om dagen. En rejäl överdosering för att också hjälpa kroppen att släppa taget om den dominerande kopparen. Eller tvärtom.

och jo, nytt för mig är ju även att jag har börjat med en östriolkräm morgon och kväll och vet du vad….den har hjälpt mig med mina vallningar. De är borta! Och de där svampinfektionerna som jag brukar få i värmen….inte ett spår av dem heller . Så någonting i min hela detox har hjälpt kroppen till att må bättre.

dag 91 och framåt

och i resonerande med maken har jag just nu bestämt mig för att testa att ta binjure-extrakt för att se om kortisolnivåerna blir bättre (högre). Jag vill även testa att ta DHEA för att känna av vilken effekt det har på mig.
Kanske tar jag en av dem i taget för att känna in effekten. Inte allt på en gång som jag gjorde i maj. Snarare ge mig tid med en sak i taget för att undersöka hur det känns.

Klimakteriehäxan då?

Hon är kvar. Jag får fortfarande stora utbrott vissa dagar. Ilska, ångest, ledsenhet, sorg. You name it. Utbrotten kan vara på en sån liten fjutt-grej och helt orimliga och okontrollerbara. Och så himla svåra att hantera, möta och vara i. Men som jag sa häromdagen, allt går att reparera. Nästan. Vissa tar längre tid att reparera. När jag har pushat maken längst ut på kanten och skriker, är elak och arg så jag kokar. Då är det svårt och det tar tid innan reparationen landar. Och att leva i den emotionella baksmällan under tiden är inte att rekommendera det heller. Jag får i dessa stunder ta till mig orden från @souldipity om hur när jag är i den jobbiga baksmällan så betyder det att jag har påbörjat en läkning, men shit vad den känns i kraft och kropp. Så jag får helt enkelt hålla tummarna att den där binjure-extraktet kan hjälpa till att öka kortisolen till en rimlig nivå under hela dagarna och därmed lindra den ångest som dyker upp nu när kortisolet är lågt. Håller du tummarna för mig med?

4 Comments

 1. Helena Roth

  Klart jag gör! Tummar och tår och allt annat jag har att hålla hålles!
  <3

  Reply
 2. Lindy

  Grattis Tess o all lycka framåt – du ser strålande ut!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack fina du! Att stråla är i mitt tycke ett bra recept för både här och nu samt framtid.
   Stråla vidare du med!!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *