vårt tredje äktenskap…eller tredje “affär”

Dags för en påminnelse om ett inlägg jag skrev i december 2017.
Lite uppdaterad, och fortfarande lika aktuell. Läs och njut!

Jag erkänner det är Esther Perel som gav mig denna inspiration, igen.
Japp, jag är en Esther Perel nörd just nu. Ha överseende…

Den gåvan, som jag fick när jag lyssnade till hennes samtal med Tony och i hennes egen podd – “Where do we begin?”, är att jag insåg att jag och min älskade make är som i ett nytt äktenskap med varandra igen!
Jag menar inte äktenskap som i den juridiska meningen att vi gått och gift oss vid tre tillfällen med varandra, utan som ett band som vi väljer att hålla tag i båda två. Vi kallar det även att vi har en “affär” med varandra.

När vi först träffades 1992 var i ett nyförälskat och lekfullt förhållande. Det vara bara vi och vi njöt för fullt av livet. Affär/Äktenskap nummer 1.

I nästa steg när vi blev föräldrar klev in vårt äktenskap nummer 2.
Där fick vi växa som individer tillsammans med dessa nya individer.
Växa i lärande och ansvar och allt möjligt som vi inte hade en aning om skulle komma. Och även här njöt vi. Men inte fullt lika lekfulla eller nyförälskade i varandra utan snarare i familjen. En del fokus på karriär/jobb/annat fanns också på vår agenda. Som det även funnits utrymme till i nummer 1.

Och så nu i detta steg, (när den äldsta är på väg att läsa sista året på gymnasiet och kikar på universitet låååångt hemifrån. När den yngsta kikar på gymnasieprogram och är på väg in i en ny fas i sitt liv.)
detta vårt tredje affär/äktenskap då vår äldsta har startat på termin 3 vid universitetet, där vår yngsta börjat år 2 på gymnasiet.
När vi på ett sätt har kommit varandra så mycket närmre än tidigare. Vi växer samtidigt och vi är så i synk. Så jäkla underbart!
Vår 3:e affär/äktenskap med varandra!

När jag berättade min tanke för maken så var svaret….“aha, so we are in this season with each other now”….och det stämde så fint in på mitt resonemang ovan….
Att vi i vår relation har säsonger. Jag som älskar metaforer går igång på den!
Och då menar jag inte säsonger som på Netflix, utan mer sommar, höst, vinter och vår 😉


Bilden tagen i Skottland på resa för att fira Granny….just här hos Grumps kusin Fraser och Kim som hyr ut två stugor i Lochearnhead. 

PS: Ibland tror vi även att vi är på väg in i affär/äktenskap nummer 4 med varandra just nu. För vi är mer medvetna och har skaffat oss mer kunskap. Vi har utmanat varandra. Vi har vår dagliga sexutmaning som får oss att växa. Vi har skapat en app som vi hoppas många kommer att få nytta av. Vi har “levlat” upp till nästa nivå. Japp, så känns det idag. Just idag, den 16 september 2019. 

SparaSpara

SparaSpara

5 Comments

 1. Helena Roth

  Nått avsnitt av On Being pratat de om denna idé med att ‘alla går genom tre “äktenskap”, sen om de råkar vara med samma person, so be it’. Minns inte vilket dock…

  Oavsett vilket – jag gläds enormt åt att ni är i samma expansiva fas – enjoy!

  Reply
 2. Emelie Wass

  Jag har inte tänkt på att man kan se sin relation på det viset. 🙂

  Reply
  • therese@mabon.se

   Så nu när du ser att man kan….gör du det? Om du är i en relation just nu vill säga 😉

   Reply
 3. Ingela

  Härligt att höra att ni håller ihop och växelverkar i er relation. Vi firar silverbröllop på nyår, eller som maken sa: “Det är ju vi, vi hör ju ihop liksom.”

  Reply
  • therese@mabon.se

   Silverbröllop – grattis!
   Hoppas ni firade kring det. Jag har blivit inspirerad av danskarna som bjuder in till frukost (morgenmad) just på den dagen de firar silverbröllop. Det vill jag nära också!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. att ha en “affär” med sin make – Therese Tess Mabon - […] Jag har en “affär”….med min make.  […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *