när skenet bedrar

Ett gott skratt fick hon sig grannfrun i skogen imorse. Och glad blev hon på kuppen. Innerligt glad av att höra att jag kan bli förbannad och irriterad. Hon trodde att jag var en sån där glad skit, en sån där som har alla hönsen hemma och aldrig någonsin vare sig irriterar sig, upprörs eller oroas över något. Ever. Typ. Inte så särskilt sant. Så hon blev som sagt otroligt glad att skenet bedragit sig.

Smider ljuva planer i månskenet…

Hmmm, har jag varit så bra på att inte via alla mina sidor och mörka mina skuggsidor för mina grannar? Och för min familj?
Jo, så är vi väl alla lite till vardags. Att vi visar upp våra bästa sidor, eller i alla fall de vi gillar mest hos oss själva. Men sen kommer de där stunderna när vi inte längre orkar att hålla masken och all ork tryter. Då finns risken att irritationen löper amok. Då finns risken att såra nära och kära. Eller helt främmande personer med för den delen. Fast de kanske lättare blir skrämda än sårade, lättare arga än ledsna.

Inte har det varit min avsikt att mörka att även jag har skuggsidor. Eller ett sjuhelsickes temperament. Som just nu har skalat upp sig i en helt annan liga. Typ som bilden nedan.

What is the difference between a terrorist and
a woman in menopaus?
You can negotiate with the terrorist.

Så idag är även jag glad att ha fått berätta för grannfrun om mina hormonkast. Ännu bättre att maken var med och bekräftade. Nickade och instämde. Skönt att få visa HELA sig i detta format. Det är ju inte alltid lika lätt att våga visa upp sina skuggsidor.

Nästa helg kan det bli en annan uppvisning av en av mina skuggsidor, den där med svartsjukan. Ja, jag är svartsjuk i vissa dagar, stunder, tillfällen. Inte i alla sammanhang, men i vissa.
Vi firar 27 år tillsammans måndagen den 30 september och förfirar det genom att gå på kurs under nästa helg. En kurs i Lekfull tantra.
Och vi är inte helt på det klara i vad som kommer att ske eller hur det kommer att bli så jag är litegrann förberedd på att det kan dyka upp känslor av svartsjuka i mig. Jag lovar mig själv att ladda lite extra med mjuka meditationer av min favvis-mediterare, Sarah Blondin, innan dess.

Absolut, du har helt rätt – en rapport om helgens upplevelse av lekfull tantra kommer framöver….imorgon blir även det spännande då vi ska på en överraskningsdag med vår rugby-“familj”.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *