connection = anknytning ??

Länge har jag försökt finna ord på vad connection betyder för mig. Otaliga gånger har jag försökt att förklara för maken, med olika sorters framgång och ibland steg tillbaka. Jag har känt den i kroppen och jag har likväl känt avsaknaden av den när den absolut inte funnits, fast att den andra parten hävdat så från sitt håll. Och känslan NÄR den finns i kroppen är ju underbar. En sån där att längta efter och njuta av att vara i. Länge och ofta.

Och så, i nyhetsbrevet från Pleasure Mechanics hade de med sig ett citat från Brene Brown. Och smash- kaboom- bang där satt den. Förklaringen.

Brene Brown defining connection

Connection” som ett sätt att skapa anknytning och om jag ska översätta/tolka in mina ord i Brenes definition skulle de nog bli dessa:

…jag definierar connection som den energi som finns mellan människor när de känner sig sedda, hörda och värda; när dessa människor kan både ge och ta emot utan att döma; och när de kan hämta näring, påfyllning och styrka från relationen…

Therese Mabons tolkning av Brene Browns definition

Nyfiken på om du har flera perspektiv, förklaringar till vad connection betyder för dig…..dela gärna med dig!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?