Behov…mina, dina, våra?

Ofta pratas det om vikten av att uttrycka sina behov.
Nästan lika ofta pratas det om att undersöka om du kan få en partner att möta dem. Eller om du genom terapi kan se om du kan komma över vissa av dina behov, så att de A)inte längre behöver mötas eller B)att du själv kan möta dem.

Lika ofta upplever jag att individer, grupper och organisationer har oerhört svårt att verkligen sätta och uttrycka de exakta behoven som hen, gruppen eller organisationen PÅ RIKTIGT behöver.

Vems behov kommer först?

Ska DU kriga för att dina behov är viktigast? Viktigare än din partners?
Ska din partner kriga för sina behov? För sitt behov att få dem bemötta först?

Nej, det vill jag inte föreslå. Det är inte en fajt värd att tas. Ibland behöver ni båda ta ett steg tillbaka och först ge er relation vad den behöver.

Relationen som en egen identitet

Att ge relationen vad den behöver kan vara enklare om ni båda två tillsammans synliggör den. Ett exempel är att ge den ett namn som ni båda känner symboliserar den.
Detta kan vara ett första steg för er att synliggöra er relation som en egen identitet, med dess egna behov.

Nästa steg är alltså för er att undersöka tillsammans vad ni tror, tycker och är villiga att ge till er relation vad den behöver.

Under våra middagar i “The Dinner Project” är en av frågorna till de par som deltar att de ska ta fram ett namn på sin relation.

Att få ta del av berättelserna tillsammans med de namn och funderingar som framkommit under de samtal som de haft tillsammans och ibland även med andra är helt ljuvliga. Det kommer fram så mycket mer ur dessa samtal än bara ett namn. Och japp, jag är övertygad om att relationerna stärks av att bara prata om detta och fundera tillsammans. Helt övertygad.

Dela gärna med er av
1. vad ni skulle kalla er relation samt
2. vilka behov den har.

Vi kallar vår relation The Lovers och just nu behöver den friska och glada barn, samt tid utan att klimakteriehäxan kommer på besök


DISCLAIMER: Som vanligt…jag utgår ifrån att det finns relationer där bägge parter mår bra, är trygga i sig själva och vill ha hjälp att växa. OM du har problem i din relation med din egen säkerhet, eller är nära en skilsmässa….troligen ingen läsning för dig….

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?