Vill du ha sex-resterna eller hela sex-buffén?

I varje romantiskt förhållande sker det en överenskommelse. Kring sex. Ofta en outtalad och tyst överenskommelse. En överenskommelse som sällan uppdateras eller utmanas.
En överenskommelse som betyder att jag har fullt utrymme att bestämma vilken sex jag INTE vill ha och att du har fullt utrymme att bestämma vilken sex du INTE vill ha. Den överenskommelsen betyder att det sex som vi kommer att ha är de rester som blir över efter att vi båda har sagt nej till allt det andra som kan erbjudas på sex-buffén.

Ja, jag är väl medveten om att det finns relationer som inte är grundade på detta vis. Relationer där en eller bägge parter far illa både psykiskt och fysiskt under en längre tid för att den ena tvingar sig på den andra. Jag vill i denna text inte förringa att de finns – men jag väljer att rikta strålkastarljuset och mina ord till de relationer som i är “välmående”.

Sex-resterna

Så ser det ut för många. Tidigt i relationen kan det säkert kännas tryggt och perfekt, ni kanske till och med gillar exakt samma sak. Efter en tid (5 månader eller 5 år – upp till dig) så kommer säkert känslan av tristess hos en av parterna. En tristess som kan vara svår att sätta ord på till den man älskar. Fast man skulle innerst inne vilja välja en till rätt från sex-buffén…

Sex-buffén

Att våga öppna upp och visa sin partner att en är sugen och nyfiken på att inkludera en ny rätt från buffén kan kännas som supersvårt och så många ljusår bort att man ger upp.
Eller att det känns enklare att testa lite från buffén på egen hand.
Det behöver inte betyda att man direkt sticker och har en sexuell affär med någon annan. Det kanske betyder att man smyger iväg ensam en stund och kikar på ett porrigt klipp eller har självsex med en egen fantasi om sexbuffén.

De 7 allra vanligaste fantasierna kring sex är enligt Justin LehMillers forskningsstudie följande:

  1. Sex med flera personer – trekanter, orgier, gangbangs, osv
  2. BDSM – eller delar av det
  3. Nytt, äventyrligt och varierat…alltså sånt som är nytt och annorlunda för dig, kanske en ny plats, kanske tar ni foton, kanske en ny position
  4. Det som är tabu inom sex utifrån din bakgrund
  5. Mer passion, mer romantik, mer intimitet med sin partner
  6. Öppna relationen för sex med fler på olika sätt
  7. Leka och testa din sexuella läggning, kanske ha sex med någon ifrån det egna könet

Uppmaningen från oss

Våga, våga, våga. Du är modig!
Visa mer av dig för din partner genom att bjuda in till samtal om att öppna upp för att kika på hela buffén. Och ja, det kommer att vara obekvämt att initiera samtalet. Det kommer att vara obekvämt att inte veta hur det ska tas emot. Det kan också vara obekvämt att få ta del av detta önskemål om mera rätter från sex-buffén. Det kan kännas obekvämt för er båda när ni väl är beredda att pröva den där nya rätten. Och det kan kännas obekvämt flera gånger tills ni känner om den är en del av ert nya sexliv eller om den där rätten inte var något för er.

Ni vet ju liksom inte förrän ni provar.

Vinsterna

En starkare du. En starkare partner. En starkare relation. Och betydligt bättre sex. Nu och framåt.

Har du fler tveksamheter, eller saknar du mod?
Hör av dig och boka coaching med mig.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?