Förbjuden buffe…

I dessa Covid19-tider är det många riktlinjer som antagits och vi uppmanas att ta hand om oss själva och varandra. Fysisk distansering är en av uppmaningarna. Under våra dagar i Portugal innebar det att frukostbuffén stängde ner på hotellen och endast bordsservering gällde. Det fungerade nästan lika bra. Vi, människan, är ju himla bra på att vara flexibla och att anpassa oss när det krävs. Tack och lov för det.

Samtidigt behöver vi fysisk närhet i orostider. Den fysiska närheten såsom kramar, ligga naken nära någon annan, sex och så vidare är oerhört viktigt för oss. När vi har fysisk närhet sker frisläppning av kroppens egna måbra-substanser, och vår frisläppning av cortisol minskar.

Cortisolet (ditt stresshormon) är toppenbra i korta booster och stunder, men nedbrytande för din kropp om det får agera i flera timmar och dagar i sträck. Fysisk närhet kan hjälpa till att avsluta stresscykeln så att cortisolet går tillbaka och frisläppandet avslutas.

Sexbuffen?

Den är absolut inte förbjuden. I alla fall inte med dig själv och din partner. Tillåt er att fantisera och tänja på er ”muskelkraft” i er fantasimuskel kring sexbuffén. Låt den få prova att fantisera om sådant du vanligtvis inte vågar. Berätta för din partner när det känns läskigt, jobbigt, svårt. Ofta kommer det blandade känslor som bottnar till stor del i tankar kring skam. Känslan av att skämmas är jobbig även den.

Prova om du kan, att tillåta dig att hänga av dig skamkappan när du är hemma med din partner i dessa tider. Tillåt er tillsammans att våga fantisera till världens ände.

Vad vill ni leka med för sextankar?
Och vem vet, när all denna karantän och åtgärder är förbi (för det vill jag tro) så kanske er sexbuffe ser annorlunda ut än idag.

Vågar du? Vågar ni?

#900

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *