Sex-buffén

Vi är alla olika och ändå väldigt lika. Vi har många tankar om vad som skulle kunna finnas med på en sex-buffé. Det handlar ofta om vad vi fantiserar om (eller ens tillåter oss att fantisera), vilken generation vi är fostrade i, vilken kultur och vilka normer som skapat den bild av sex samt det sex du idag har med dig själv och andra.

Jag tänker hursomhelst dela med mig av förslag till vad som kan finnas med på en sexbuffé. Tipsen har jag funnit hos sexforskaren Justin LeMiller. Och de är just de mest vanliga i den ordningen som finns i människors sexfantasier. Eller i alla fall i de tusentals människor som deltagit i hans studie kring sexuella fantasier.
Vissa “rätter” kanske du bara fnyser åt, medan andra kanske lockar dig mer. Behåll ditt öppna sinne så länge du kan och flirta dig igenom listan….kanske läser du denna för din partner när ni kör hem från stugan/svärföräldrarna/vännerna i bilkön.
Ni sitter båda i bilen, bredvid varandra, utan att ha konstant ögonkontakt och det är nu, just nu, du har gott om mod och vågar visa denna sida av dig själv.

Rätter på sex-buffén

  1. Sex med flera – trekanter, orgier, gangbangs
  2. BDSM – eller delar av det
  3. Nytt, äventyrligt och varierat…alltså sånt som är nytt och annorlunda för dig, kanske en ny plats, kanske tar ni foton, kanske en ny position
  4. Det som är tabu inom sex utifrån din bakgrund
  5. Mer passion, mer romantik, mer intimitet med sin partner
  6. Öppna relationen för sex med fler på olika sätt
  7. Leka och testa din sexuella läggning, kanske ha sex med någon ifrån det egna könet

Läskigt? Ta app-hjälp!

Det finns ett par olika appar för den som upplever ett stort obehag och inte vågar öppna sig och ha ett samtal om detta. Så kanske kan en app vara en väg dit?
Justin har just tipsat om en app som heter “Own your Sex” – den har jag/vi ännu inte testat. Men jag vågar tipsa er om den i iallafall.

Den app vi däremot har testat heter XConfessions och den har jag tipsat er om tidigare:
http://www.theresemabon.se/sexfantasier/

Fortfarande left-overs?

Sen kan det ju bli som hemma hos oss just nu. Att när ni förstått vad sex-buffe kan vara och vad det betyder att ha left-over sex så kanske en av er känner att det inte är lika roligt. Trots att buffén dignar.
För just det som hen är nyfiken på är inte med på buffén just nu.
Så en av er är nöjd med sex-buffén som den är och den andra upplever att den får nöja sig med left-overs.

Den stunden och dagen kommer att komma. Det är helt ok och normalt.
Det går att prata om det och det går att älska buffén i alla fall.
Det är ok att vara besviken en stund. Och när din partner är där i sin besvikelse, viktigt då att du som är den som säger stopp till att addera nytt till buffén just nu, viktigt att du står kvar i ditt stopp och vet att du är tillräcklig precis som du är. Just nu.

Minns att ni båda framöver kan förändra er sex-buffé till att innehålla det ni båda vill och önskar. När ni är redo.

3 Comments

  1. Christian

    Vad finns på er buffé just nu då? 🙂 Förstod jag rätt att någon av er tröttnat?

    Reply
    • therese@mabon.se

      Well, well….det är vår egen buffé så den håller vi i. Inget vi idag är beredda att dela.
      Vissa delar har jag delat med mig av i tidigare inlägg och i poddar jag blivit intervjuade i. Men i helhet….nope, bara för oss 😉

      Tröttnat är inte rätt term, men vi kan dela med oss att vi idag är oense om vad som ska finnas på sexbuffén. En av oss säger idag nej till något som den andra vill ha med på buffébordet. Alltså blir det ifrån dennes perspektiv leftovers som erbjuds. Och för den andra är det hela buffén.
      Men nej, tröttnat på sex har vi verkligen inte.

      Hur är det i din relation?
      Leftovers för bägge eller är ni överens om buffén?

      Reply
    • Christian

      Jag förstår, ja vissa saker är bra om man håller för sig… även om det är roligt och intressant att höra;)

      Jag har precis träffat en ny kvinna så just nu är det massa härlig sex och vi utforskar väl varandra fortfarande för att se vad den andra går i gång på och gillar. Därför gillar jag tanken med buffé och att man är öppen med vad man vill göra och utforska, eller inte 🙂

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *