passion att skapa

by | May 29, 2020 | Artiklar, Keramik | 0 comments

Jag har ett behov av att skapa. Jag brukar kalla det Meraki. Att det jag skapar lägger jag en del av min själ i. Och att det därmed är viktigt för mig. Du som följer mig på Instagram och på min Facebook-sida har ju flera tillfällen sett en del av mitt skapande. Särskilt det som jag har mest passion för just nu.

Lera

Att få skapa i lera är en av mina favorituttryck för skapande just nu. Och nej, jag är verkligen inte fullfjädrad eller expert. Jag kallar mig hellre amatör, där basen av ordet betyder just älska. För det är därifrån jag skapar. I mitt älskade möte med leran. Vad som resultatet ska bli kommer alltid i andra hand. Det är upplevelsen i skapandet som är mitt längt och älsk.

Mitt i drejandet och några av dess olika faser.

Sisterhood

Den allra finaste bonusen med leran och att skapa har varit systerskapet som finns i verkstaden, men även alla de hejarop och kärleksyttringar på mina sociala medier. Tack till er alla. Ni håller mig i mitt skapande och det är en bonus och guldskatt utan dess like.

Föremål

En annan fin bonus är ju så klart alla de föremål som har skapats av leran, bränts, glaserats och funnit hem. Antingen hos mig eller hos någon jag håller av. Det är en gåva till mig att någon annan vill ha något av min själ. Minns att jag använde uttrycket Meraki – att jag lagt en del av min själ i det jag skapar.

Koppar i röd lera. Den ena färdigbränd och glaserad.
Den andra väntar på samma behandling.

Orden

Jo, visst är det även så att när jag skapar ord och texter här på min hemsida så är även de en del av mitt Meraki. Även här i mina texter finer du min själ. Och jag är tacksam när de når fram och berör dig. Tack för att jag får beröra dig.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *