välj guldkanten och det rosenskimrande

När du tänker tankar om någon person i din närhet som du har en relation med, låt oss anta att det är en kärleksrelation, en romantisk relation eller en relation med en familjemedlem.
Hur ser dina tankar ut om den personen som du nu troligen fått i dina tankar?
Är de tankar som ser det bästa hos den personen?
Eller är det tankar som väljer att se det sämsta hos henne eller honom?

Guldkant och rosenskimmer

Givetvis är inte livet enbart en dans på rosor och inte heller ska du eller någon annan blunda för våld eller utstuderad elakhet i en relation. Men om vi bortser ifrån att det är så. Om vi istället kikar på relationen som att den finns där, den är god och den vill inget ont. Men ändå tänker du tankar om denna personen som är långt ifrån snälla.

Jag vill påminna oss, dig och mig, om att i så många stunder som möjligt, flera varje dag, om att tänka tankar som ger denna person en guldkant. Tankar som ger ett rosenskimmer runt ditt hjärta. En glädje över att ha denna person i ditt liv. En tacksamhet för henne eller honom. En kärlek som växer inifrån dig och når hela vägen fram i dina ord och dina handlingar till den av dig utvalda personen.

Hur skulle livet vara om vi tänkte mer vackra, tillitsfulla, kärleksfulla, guldgnistrande och faktiskt genuint sanna tankar om denna person som vi har en viktig relation med?
Om de där tankarna som inte gagnar vare sig oss själva eller den andre och allra minst er relation. Om de helt enkelt inte får mer kraft från dig. Om de behöver bytas ut till andra.
Hur skulle livet och dina relationer vara då?


Inspirationen till detta utifrån två delar – dels en rad från Björn Natthikos instagram häromdagen:

Här satt jag och skrev mitt Sommar-manus. Uppmuntrad av orden från Elisabeth under ljuslågan. Påmind av Buddha att det vackraste i oss alla alltid är vaket. Påmind av Kwan Yin att visdom utan medkänsla är som en sjukdom orsakad av medicin.

Påmind av Kwan Yin att visdom utan medkänsla är som en sjukdom orsakad av medicin. BAM!

Där sitter insikter i mig. I flera lager. Påmind påmind påmind.

Mer inspiration och även en liten rädsla när jag kikar på hyllan bredvid sängen där Glennon Doyles böcker ligger och väntar.
Boken med titlen “Untamed” och titeln ett par ord till:

“stop pleasing, start living”

Jag vill leva en värld och i relationer där det finns stort utrymme för medkänsla, omtanke om både sig själv och den andra. Jag vill inte kliva ut i en värld där vare sig jag eller någon annan inte visar respekt, hänsyn och kärlek för andra än enbart sig själva. Så ja, en påminnelse om att varje dag tänka snällt om sig själv och alla andra värdefulla relationer i ditt liv. Ägna en tanke åt att se dessa personer från deras bästa sida.

Med guldkant och rosenskimmer. Din troligen bästa investering.

Teckning ovan från Charlie Mackesy

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *