våra viktiga hemligheter

Har du hemlisar med din partner? Eller med en vän?
Jag har många. Med olika människor. Och de senaste åren, sedan jag slutade spela rugby, har jag mest skaffat dem tillsammans med min make. Men även i jobbsammanhang. I rugbyn har vi ett talesätt som lyder “What goes on tour, stays on tour!” – med innebörden att när vi är på resor och hittar på olika saker så är dessa inget vi berättar för alla när vi kommer hem. Nu är de flesta hemlisarna därifrån preskriberade för länge sedan, och jag fyller på med nya hemlisar.

Hemligheterna…

Utan dem inte lika mycket spänning i livet. Och oftast innehåller de ett inslag av något som man egentligen inte ”får” göra. Absolut inte så att vi ständigt bryter mot lagen. Nej. Men oftast handlar det om att inte göra som normen. Att inte följa det konventionella. Att vara ”rule-breakers” i situationer där vi vill testa att sätta egna regler. Inte bara automatiskt ärva andras regler.
Och ja, de har en speciell plats i vårt liv. Våra hemligheter som vi har skapat tillsammans ger oss en gemensam starkare bas i vår relation.

Våra gemensamma hemligheter är som en stark livskraft. Att vi har dem. Att vi skapar nya. Att vi påminner varandra om dem med ett ögonkast och ett leende i mungipan. En livskraft som får oss att känna oss levande. Där vi ser varandra som vi är. Inte bara i de roller vi tilldelats eller skapat. Utan som enav de viktigaste personerna i varandras liv.

Är våra hemligheter som en slags hållhake på varandra?

Hell no!
Om vi skulle berätta om våra hemligheter för andra så skulle vi båda synliggöras. Absolut inte bara den ena. Det är inte en skamkappa som åker fram för mig eller maken. Utan snarare att vår gemensamma bas fortfarande skulle vara bred och orubblig. Kanske till och med stå starkare om hemligheten inte längre var hemlig.

Vad kan en hemlighet vara?

Att dela med sig av en sexfantasi till sin käraste kan vara ett sätt att dela en hemlighet. Och det gör att både förtroende och tillit växer emellan er. En av er (eller båda) blottar sig, visar sig sårbar för den andra och er bas i relationen kan bli tryggare.

Eller att jag och en av mina kollegor bestämmer oss för att arbeta lite bredare och lämna manualen för uppdraget. Och kanske aldrig återkoppla det till vår chef.

Eller att i förtroende få berättat något om en väns innersta känslor kring något. Som behövde få lyftas fram till en mindre skara personer, men inte är redo att spridas till alla.

Att skapa något långsiktigt tillsammans och ännu inte berätta för världen att det är på gång. Att vara i en skapande process som ännu inte ska visas för alla. Kanske bara för sin käresta. Eller annan.

Eller att ordna den där överaskningsfesten – för först är den ju en hemlighet. Sen blir det ju en överraskning. Och kanske är det så med alla hemligheter. Att de blir fina när de visas upp. Fast vi ibland är för rädda för vad som ska ske.


Några av våra hemligheter?
Hemliga fantasier om sex.
Hemligheter om sex och lust.
Hemligheter om innersta önskningar.
Hemligheter om nya ideer till The Lovers projektet.
Hemligheter om gemensamma upplevelser.
Hemligheter från resor.

4 Comments

 1. Liw

  Det låter väldigt klokt och något jag verkligen tror utvecklar en relation. Heja er❣️?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, min tilltro är att det skapar ett band i tillit oavsett relationssort. Heja till er

   Reply
 2. Eljo

  ❤️ ja det är fint med hemligheter, dom gör oss starkare, tydligare ihop.
  Samtidigt drömmer jag ibland om att ha färre hemligheter för andra. Jag kan drömma om att kunna berätta för vänner o kolleger vad jag gjorde i helgen fastän det inte är comme-il-faut. Troligen skulle de tappa hakan…O kanske är det just rebellen i mig som vill det…bryta mot konventionen o skaka om lite. Säga att det där du tror att jag är- det är jag inte ?? (eller jag är åtminstone såååå mycket mer)

  Reply
  • therese@mabon.se

   Mmm, fast på ett sätt gör ni väl redan det? Alltså låter rebellerna i er skriva om era hemlisar på en blogg?
   Fast ni är anonyma ?….
   Åsså…. vad spelar andras tyckanden för roll egentligen?
   Ni vet ju. Ni står starkare och tydligare i er relation. Heja er!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *