synliggöra mina verktyg (del 2 av 2)

by | Aug 24, 2020 | Artiklar, Coaching | 0 comments

Jag fick en slags insikt häromdagen när jag satt en bit bort ifrån mitt skrivbord och min blick föll på väggen ovanför skrivbordet. Där fanns ju mina verktyg sorterade och synliggjorda i det som jag valt att ha på väggen. Men sällan att min blick hamnar där när jag sitter vid skrivbordet. Så nu tar jag mig en titt på distans från köksbordet eller soffan på väggen. Och ler lite inombords när jag kan se mina tillgångar så tydligt.

Den dagen då jag såg detta gick jag snabbt och fotade det jag såg och valde sedan att ställa mig på bänken bredvid och ta ett foto på mitt skrivbord där och då. För visst finns det lite fler verktyg och andra reflektioner att dela med mig av där också. Häng med på ett kanske inte helt genomtänkt sätt att förklara vad jag ser och tänker.

Jag väljer att tänka att det finns ett yttervarv som följer klockan så vi börjar kl 1 med ett foto på väggen av familjen på semester i Australien, vi är just ute i vattnet och klappar stingrockor. Under bilden har jag lagt till en text som en påminnelse om att drömma i så många detaljer som möjligt och sedan röra sig mot drömmen utan att veta hur. Det är ett av mina verktyg och styrkor – att jag har tillit utan att veta hur.

Kl 2 finner du en mikrofon på stativ – en födelsedagspresent från min älskade make förra året så att jag när jag vill kan spela in meditationer och annat. Än så länge är jag verkligen i nybörjarstadiet och ber om hjälp av de som kan bättre. En kort meditation har jag på Insight Timer där ett av mina detaljerade dröm-mål är att finnas med flera stycken meditationer och andra inspelningar. Här är ju verktyget oerhört konkret. En mikrofon. För att dela med mig av mer av mina skatter.

Kl 4 en bricka i guld med en massa spännande saker på. Kanske mitt spirituella altare? Här finner jag mina essentiella oljor (Clarity, Awaken, mfl). Mina klangklockor för meditationer jag håller med grupper. Lite Palo Santo, ganska mycket sage, En flaska med och tändare. Samt lite annat smått och gott en kan behöva. En bricka med diverse pryttlar som påminner mig om att jag har tillgång till mer när jag öppnar upp.

Kl 5 ett stickat linne från finaste Beknitted (en lagkompis ifrån rugbytiden) som påminner mig om att jag gillar att skapa och använda mina händer.

Kl 6 – tre saker ovanpå varandra. Min BUJO överst – som jag använder som kalender, som en veckovis påminnelse med affirmationer, och även som en incheckare där jag antecknar hur jag mår i kropp och knopp och annat. Min dator – mitt verktyg som jag använder väldigt mycket. Dels att skriva mina texter här, men även för annat skrivande, kommunicerande och för planerande av saker och upptåg som vi vill hitta på. Ett svart A3 block – som jag använder för att skriva enligt Bob´s teknik som vi fick lära oss den där skrivhelgen på Mundekulla. Ja, jag skriver med blocket liggande så att handen lyfter sig sällan. Dessa tre är även de för mig fysiska verktyg. De använder jag om inte dagligen så varje vecka.

Kl 7 mina hörlurar – ja, de finns här för jag lyssnar på mina inspelningar och redigerar dem i GarageBand. Lägger till musik. Redigerar. Publicerar till SoundCloud eller Insight Timer. När jag har en inspelning jag är nöjd med kvalitetsmässigt.

En uppslagen bok med en massa hundöron, denna gång boken Untamed finner du kl 8. Det mesta jag läser nuförtiden är böcker som får många hundöron i sig. Sen får de mogna till sig lite och så sätter jag mig ner här och skriver utifrån ett eller flera av dessa vikta sidor. Böcker som ett verktyg att lära mig mer saker om mig själv och annat. Att få ta in fler perspektiv.

Kl 9 en liten laddare till min nya FitBit (vill du adda mig som träningskompis så heter jag Tess M. ) som jag även den fick i födelsedagspresent från min bästa make. Att vara i rörelse är oerhört viktigt för mig och jag har redan nämnt rörelse som ett verktyg för mig i del 1 av att synliggöra mina verktyg.

Kl 10 står en dubbel påminnelse. En Aloe vera stickling jag fått av Carin. I en kruka som jag kavlat på keramiken. Påminnelsen om att jag älskar att se något växa. Utvecklas ta plats. Att få vara en del av en skapande process. Så verktygen blir skapa, växa, ta plats, stötta. Och att ta sig själv tid. Det som växer brukar ta tid. Så det blir en långsam process när jag blickar framåt, men en desto kortade process när jag kikar i backspegeln.

Kl 11 foton av familjen i solnedgången på Mauritius, ett foto av mig på Öland, ett foto av världens bästa Bomb Squad. Och en tavla som makens släkting målat. Den påminner mig om att ta vara på tid att bara vara. Liksom fotona. Att vara med familj, med vänner, sig själv. Och att där vara sig själv.

Kl 12 Tree of life symbolen som för mig påminner om att allt hänger ihop. Det finns en fråga som DavidJi ställer i en meditation på Insight Timer. “What holds your stars apart and your universe together?” På svenska i mina ord skulle den frågan lyda så här: “Vad är det som håller isär dina stjärnor och samtidigt håller samman ditt universum?” Symbolen med trädet och dess rötter påminner mig om att så ofta som möjligt ta hänsyn, ta in fler perspektiv än ett. Att undersöka hur saker och ting hänger ihop. För att jag tror på att saker och händelser hänger ihop.

Och så röran mitt i urtavlan.…där det finns en skål med stenar som hänger ihop med ett test jag gjorde för ett par år sedan; Strenght Finder. Jag fick styrkorna Maximizing, Soft och Powerful. En skål med fina kraftfulla stenar. En skål med pennor, sax, linjal. En skål med diverse. En hög med papperslappar som vi använder till våra tankar och funderingar kring vartåt The Lovers ska ta vägen. När ska vi våga lansera ett Lovers Labb? När ska vi våga satsa mer på vår app? Den rullar på och har ett par hundra användarkonton….men HUR den används….oklart i dagsläget.
Allt detta är också tydliga verktyg i mitt skapande. Precis som de verktyg de är.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *