P4 Extra på tisdag 22:a september kl 14.15

Jomenvisst! Snart är det dags för oss att prata i P4 Extra som sänds över hela landet. Du kan lyssna till oss på tisdag i nästa vecka. Kl 14.15 är det dags för våra stämmor att dela med oss av våra bästa erfarenheter och tips kring hur du kan behålla lusten och attraktionen i din relation. Jag skrev på Facebook häromdagen att även vi är nyfikna på vad vi kommer att berätta. Visserligen har vi ju denna vecka varit med om en förintervju där ett gäng “provfrågor” ställdes och vi fick “provsvara”.
Vi skötte oss galant och får vara med på tisdag. Såvida det inte sker något akut som måste presenteras för svenska folket.

Vad ska vi berätta?

Att det krävs investering och prioritering för att bibehålla och underhålla en relation.
Bara att förbereda oss för denna intervju i radio har ju varit ett sätt att ta hand om vår relation. Samtidigt som vi har firat våra födelsedagar med mina syskon nere i Marbella och Malaga. Ätit gott, varit i värmen, umgåtts, badat, pratat och vandrat längs den fantastiska upplevelsen, Caminito del Rey. Den kan vi rekommendera gott.
Vi ställde också frågan till mina syskon om vad de har gjort i sina relationer för att underhålla just den som de är i nu.

Hur ofta har du själv underhållit din nuvarande kärleksrelation?
Vi har tidigare pratat om att par vid sitt bröllop är beredda att investera en ganska stor summa pengar för själva bröllopsfesten, men därefter tror många att relationen bara ska flyta på och hålla ihop av sig själv. Utan så mycket investering eller prioritering från bägge parter.
Om du kikar tillbaka till när du och din nuvarande partner möttes – eller när ni gifte er – hur många gånger sedan dess har du (eller ni) investerat tydligt i att förbättra och utveckla er relation? Som ett sätt att underhålla relationen.

Vad kommer vi inte att berätta?

Det finns ingen quick fix kommer vi att säga. Det gör inte det. Alls.
Låt oss göra liknelsen med en trädgård.
Först måste du bli medveten om att du har en trädgård. Därefter måste din medvetenhet kring vilken växtzon den befinner sig i, vad är det för jordmån öka och synliggöras. Först därefter kan du/ni ta medvetna val kring vad ni vill plantera, vilka frön ni vill så. Sen kommer det en period av att vattna och gödsla, vattna, rensa, vattna, omhänderta. Innan säsongen av tillväxt tar slut för att ge plats åt säsongen då ni kan skörda det ni planterat och har sått. Minns att det tar tid. Likaså med relationen. Det finns ingen quick fix.

Så, nej, vi kommer inte att berätta om enkla quick-fixes!

Är det tabu att prata öppet om sin relation?

Hur ofta ställer du en fråga till dina vänner eller syskon/familj om dem i deras nuvarande relation? Om hur de har det, vilka motgångar som skett på sistone, vilka höjdpunkter de vill dela med sig av. Eller på vilket sätt de just nu investerar i sin relation? Vågar du ställa de frågorna, eller liknande, eller är hela detta samtalsområde tabu-belagt?

Hemma hos oss pratar vi mycket med varandra om vår relation och de senaste åren på ett mer medvetet sätt även med våra barn och vänner. Där vi känner att det fungerar och vi når fram. Sen har vi vissa vänner och vissa personer i vår familj där det fortfarande finns en hög tröskel kring frågorna, kring området. Ibland känns det som minerad mark att bara röra sig bredvid eller runt området/frågan. Och ibland kan vi ställa frågan – men inte alls lika ofta får vi svar.

Det är ok med oss. Vi är gärna med och bryter normer och tabun där vi ser att en annan framtid är mer gynnsam för de involverade. Vår relation startade ju med ett av de kanske största tabun i samhället. Genom otrohet.

Sätt en påminnelse i kalendern.
Lyssna till P4 Extra.
Tisdag 22 september kl 14.15.
Skicka oss hejarop och återkoppling.
Vi är tacksamma för all uppmuntran.

Texten påminner oss om oss själva.
Att vi kan vara de där personerna som otvunget pratar om livets vilda magi, utan att bry oss om tabun,
att döma andra eller om att visa på rätt eller fel.


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *