skördemånad i din erotiska trädgård?

Alla är vi nog överens om att det är enklare att skörda om du först odlat eller sått frön. Ingenting växer ju av sig självt från start liksom. Om du vill skörda persikor så är det alltid enklare om det är just persikor som du har odlat.
Jag tror att du hänger med och förstår än så länge.

Sen infinner sig den där stunden när du inser att det inte var persikor du ville skörda, utan något helt annat. Kanske var det hallon. Och här står du nu med ett persikoträd dignande av frukt att skörda och allt du vill är att ha hallon. Kanske lider du av den där tanken att nu kan man ju inte ändra sig. Nu får jag stå mitt kast. Eller kanske tror du på tanken att du aldrig mer ska odla något alls.

Jag vill uppmuntra dig att berätta om allt detta för din partner. Mitt i er relation. Var öppen med att du vill odla persikor. Berätta om att du gör det. Och när du inser att det blev fel och att du egentligen vill ha hallon. Våga berätta det då också. Alla gör vi val som inte blev som vi ville. Om vi vågar berätta om våra val och insikter lite tidigare, visa att även jag gör fel (om jag nu är av den åsikten att det är fel att ändra sig), visa vad jag nu längtar efter utan att döma mig själv. Vad tror du då skulle hända?

Tänk om det istället blev så att den du berättar för faktiskt hade på känn att du skulle bli sugen på just hallon, och redan har odlat hallon åt er båda. Visst skulle du bli glatt överraskad då? Tänk om du inte ens hade berättat om din längtan efter hallon, utan bara blivit arg och lämnat allt odlande.

Och den där stunden när ni tillsammans inser att hallon tillsammans med persika faktiskt var ännu godare tillsammans. Att ni häpnar i samförstånd över den insikten och upptäckten. Ni ler mot varandra och bestämmer er där och då att nu ska ni odla tillsammans.

Gräset är grönare där du vattnar


Inspiration till mina ord ovan fick jag från en text av Marika Smith – sexinspiratören. Hon ställde frågan i sin text:
Hur odlar du din erotiska trädgård? och fortsätter så här:
“September är skördetid, ett bra tillfälle att fundera på hur din lust ger frukt och hur det står i relation till hur du vårdat och vattnat den sista tiden.
Varje människas unika sexualitet är som en trädgård, där de flesta växter är planterade av våra föräldrar och vår uppväxtmiljö. Vissa är vackra och friska, andra rejält giftiga och taggiga. Och som vuxna har vi äntligen möjlighet att dra upp det vi inte gillar med rötterna, men också vattna, gödsla och pyssla med de vackra och fruktsamma plantorna. Vattna = ta hand om sig själv. Lära sig sätta gränser, men också våga tacka ja till det som känns spännande. Lära sig känna skillnad på riktig njutning och kicken det ger att bli bekräftad. Och så kan man såklart så helt nya frön som ser spännande, sköna och goda ut, då är det viktigt med en jordmån där de kan slå rot i lugn och ro och få massor av näring.”

Jag, precis som Marika, träffar klienter som vill mer med sin erotiska trädgård – dels den egna och även den gemensamma.
Är du nyfiken på att utforska hur du odlar din erotiska trädgård på egen hand och tillsammans med din partner?
Hör av dig och boka tid för samtal – med mig eller med oss (japp, du får träffa både mig och maken tillsammans om det passar dig/er bäst!).

PS. Du vet väl att Mabon är ett namn på den walesiska skördegudinnan som firas under skördetid i slutet av september varje år? Och att vi onsdagen den 30 september firar att det är 28 år sedan vi träffades första gången – heja oss!!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *