En tantrisk tempelkväll (eller vårt långa bråk?)

Tempelkvällen

  • Var: Hemlig plats
  • Hur: Swisha xxxkr, kom upprymd för en upplevelserik kväll
  • Klädsel: Burlesk möter Eyes wide shut
  • När: En lördag i sensommarvärmen 2020

Jo, det låter som något vi aldrig varit på tidigare. Jag bokar in oss. Sa jag tidigt i våras till maken och bokade två biljetter. Vi lade eventet i våra kalendrar och så småningom bildades det en dold FB-grupp där mer info dök upp och dagen innan fick vi veta den hemliga platsen.

Klädsel införskaffades under sommaren. Klänning till mig. Ansiktsmasker. Tyg som maken sydde varsin cape till oss. En skjorta som fick nytänk blev en del av makens outfit.

Vi bokade in oss på hotell. Vi ordnade hundvakt. Vi lämnade ansvaret hemma och åkte.
Och upplevelsen blev sisådär.
Kvällen innehöll delar som var bättre än andra.
Det bjöds på uppvisningar. Det bjöds på skratt. Det bjöds på tantra och på neotantra.
Det bjöds på musik, mat, levande ljus i massor, en fantastisk plats att vara på, bra utklädnad av de flesta gäster, anonymitet, lära känna, skratt, närvaro, känna med händer, ögonbindlar, rep till de som ville, ögonkontakt, njutning, sex och rosor.

Långa bråket

På den korta promenaden till hotellet hamnade vi i ett rejält bråk. Ett sånt där som bara låser sig. Och sen har vi pendlat fram och tillbaka in och ut ur det där samma bråk som den kvällen. Ett bråk som egentligen inte startade där, men som blev aktuellt igen. Och vi är inte bra alls på att acceptera att vi har olika ståndpunkter i detta bråk. Inte alls bra på at ge positiv respons som vi brukar vara. Inte alls lika bra på att reparera som vi annars kan ha tillgång till.

Känner du igen dig?

Kanske inte i den tantriska tempelkvällen?
Men kanske i ett bråk som pågår under en längre tid som ni inte vet hur ni ska ta er ut ur?

Jag lär mig mer om det just nu. På Zoom med Julie ifrån Amsterdam som guidar oss 8 deltagare till allt vi behöver veta och kunna för att jobba med par i metoden som John och Julie Gottman tagit fram. Metoden fokuserar på att hjälpa par att hantera konflikter, att skapa delade värden och mening med livet och att skapa vänskap i relationen.

Så även om jag och maken inte är mästare på att bemästra allt detta ( i varje ögonblick ännu) så är vi riktigt bra på att hjälpa andra med just detta. Kom till oss om du är nyfiken på om det kan hjälpa dig och din partner i er relation.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *