att vara ler-hög

by | Mar 25, 2021 | Artiklar, Keramik | 0 comments

Ett fint uttryck som kom till oss ifrån Sten i vår skulpturkurs. Sten och hans sambo säger själva att när de blir helt uppslukade av leran så är de ler-höga. Vilket blir extra roligt förstås eftersom de arbetar med lerhögar. Särskilt är de drejar hemma i sitt kök.

Vi är ler-höga här hemma också, Hunter och jag. Utmaningarna som Johannes, vår kurslärare i Skulpturkursen vid Hagabergs folkhögskola, ger oss varje vecka är både lockande, utmanande och ibland även helt o-lockande. Men ändå kan vi inte låta bli att uppslukas av skapandet, lerans karaktär, det som växer fram i mötet mellan handen, fingrarna och leran. Även om vi initialt har haft ett motstånd mot uppgiften. Vilket sällan sker.

Digital skulpturkur med lera. Funkar det?
Jajamensan. Vi träffades en allra första gång för att få tillgång till lera, lite verktyg och lite engober samt inspiration. Därefter har vi samlats via Google Classroom på onsdagskvällar för att visa upp veckans uppgift och för att lite senare ha en öppen verkstad, då vi alla som vill sitter med dator och kamera på och visar hur vi jobbar med nya uppgiften. Kanske rör sig samtalet om tips på att få til en viss form i leran eller så handlar det om annat som livet erbjuder. Ibland är det även helt tyst, men en tydlig gemenskap ändå i form av skapande vid varje skärm.
I slutet av kvällen en incheckning med här och nu, frågor om man har inför att färdigställa uppgiften.

Veckans uppgift kommer som en film på måndagkvällar. Då har Johannes spelat in sin process med uppgiften. Ofta har han gjort två olika så att vi får se lite fler ideér. Dessutom finns ofta även en annan inspirationsfilm. När den väl kommit så är det alltid någon i gruppen som letar vidare på Pinterest eller Instagram och delar med sig av mer inspiration i vår gemensamma chatt.

Just nu är vi nästan halvvägs i kursen och hittills har det blivit en del kraschar (som sig bör) och en del “det här vill jag göra igen och igen och igen” och annat som man först inte trodde skulle fungera alls, men som nu är i väntan på bränning i Södertälje. Är du nyfiken på vad vi skapat här hemma?
I bildspelet nedan finner du ett par av våra skulpturer!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?