Missnöje och Möjligheter

Ja, HUR vi väljer att se på saker i världen och i livet gör all skillnad. En av mina husgurus, Seth Godin, beskrev det på sitt speciella sätt för en tid sedan och hans sätt att uttrycka sig krokade fast i mig och har hängt med.

Särskilt dessa meningar krokar i mig:

  • Möjligheter och missnöje har liknande, förvissande ursprung.
  • Missnöje handlar inte om att vara missnöjd. Missnöje är berättelsen om att ge igen. Med samma mynt.
  • Möjligheter innefattar inte allt det som är möjligt. Nej, det fokuserar istället på de möjliga sidoeffekterna som kan följa med då vi agerar som om allt är möjligt.
  • Missnöje riktar blicken bakåt och ältar. Möjligheter riktar blicken framåt och visualiserar.

Utmaningen är att omfamna effekten av och den generösa approach av möjligheter, när vi istället känner oss berättigade till missnöje.

Mmmm, och som vanligt vill jag slänga in “Så mycket lättare sagt än gjort”.
SAMTIDIGT som jag vill säga att det just nu för mig. Just nu för oss i vår relation, oss som The Lovers, är detta en av de viktigaste delarna. Att vi anstränger oss för att se möjligheterna och inte vara i missnöje. Det leder oss in i vårt oändliga labyrintande av bråkdans som sällan leder framåt. Mest bakåt och till missnöje.

Vi spelade in en säsong i helgen av våra Snippets – The Lovers Podcast (som jag i skrivande stund tänker att vi ska byta namn på...) där vi pratar om, delar med oss av hur och varför det är viktigt att investera i sin relation innan det har gått för långt och det är svårare att reparera. Och mitt i den inspelningen så kliver missnöjet in och liksom bara kidnappar oss. Båda två. Och det tar ett par dagar av arbete för oss att komma tillbaka till en kärleksfull uppskattning till varandra. Arbete som innefattar att se varandras positiva sidor och även sina egna. Arbete som innefattar närhet och intimitet. Gråt (i från mitt håll), besvikelse, ilska, som behöver få ta plats i oss – samtidigt som vi inte låter den äga oss eller ta över oss. Men även de kan vara en möjlighet att uppleva effekt av, en positiv effekt.

Det jag även vill påminna såväl mig som dig om är att – Du kan alltid bestämma dig för att välja missnöje eller möjligheter. Det är du som sitter bakom ratten i ditt liv. Även i din relation. Båda har ni rattar och båda styr ni tillsammans. Men om en av er vägrar styra till missnöje så går liksom inte er färd dit. Den hamnar minst till hälften i möjligheter. Så välj rätt väg. Och om du inser att du valt fel så går det jättebra att ändra sig och byta väg.

Nåväl, vill du läsa hela Seth’s blogginlägg så hittar du det nedan.
Vill du istället tipsa oss om ett nytt namn på vår podd – gör det.
Eller om du är modig, nyfiken eller rent av dig själv – boka en tid med oss som dina coacher.
Vi lovar att leverera.

Puss och kram!

Nästan som Nalle Puh – för vem kan vara missnöjd i en gunga?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?