När lusten tryter – svar på läsarfråga

Ibland svarar vi på läsarfrågor via mail och just denna vill jag visa er alla för den ligger mig varmt om hjärtat. Vi kan verkligen sätta oss in i hur det känns för båda parterna i denna relation. Och ingen av dem har en lätt sits.


Läsarfrågan

Hej! Hur ska jag få min fru att älska mer än vad jag vill, har stora problem just nu. Hon är i klimakteriet. Bara jag rör henne så kokar hon av värme. Hur ska jag beröra henne för att lusten ska komma? Har du några tips?

Parcoacherna svarar

1. Att vara i klimakteriet med vallningar är inte roligt alls. Kroppens hormoner (och avsaknad av vissa) tar över och din fru som är i den kroppen kan inte värja sig mot vad som sker. Så ett allra första steg är för dig och henne att ta kontakt med en bra gynekolog som kan hjälpa till med de symtom som drabbar din fru. Viktigt i detta skede att din fru inte skuldbeläggs av dig. Viktigt att du skapar dig en förståelse för hur det kan vara att vara mitt i klimakteriet med alla dessa drabbningar. Skapa dig en förståelse och se till att ni två, din fru och du, blir ett team mot klimakteriet. Som ni tar hjälp med via gynekolog som sagt. 

2. När ni har agerat för att det fysiska ska bli omhändertaget – vilket kan ta sin tid och definitivt ske i olika upp och nedgångar – då är det dags för nästa steg. Att bli ett team kring ert sexliv. Lust till sex är inget som uppstår utifrån för alla, för de allra flesta kommer det inifrån sig själv och det är något som varje individ i en relation behöver jobba på och med. Är ni idag vana att prata om sex och ert sexliv? 
Om ja, fint fortsätt där ni är, efter att ni initierat nr 1 ovan. Om nej, ta hjälp för att komma dit. Vi har spelat in ett par säsonger av vår podd och en av dem handlar om sex. Kanske kan ni lyssna på den tillsammans i bilen som ett sätt att komma närmare ett samtal om sex? Och igen – detta sker troligtvis en stund efter att ni har tagit hjälp av gynekolog för att komma tillrätta med hormonbehandling. 

3. Ett tredje steg skulle kunna vara att ni tar hjälp i samtal eller åker på en kurs tillsammans för att hitta tillbaka till ert team. Vi finns som parcoacher och åtar oss par i samtalscoaching både på distans (via Zoom) och även fysiska möten. 

4. Beröring. Japp, det kanske dröjer ända hit innan det blir ett svar inifrån din fru på din beröring. Ett lustfyllt svar. Så utrusta dig själv med ett stort tålamod. Men ge inte upp. Ni är värda att ”levla upp” tillsammans!

Vi håller tummarna för er båda. 

Värme,
Par coacherna,
Therese & Hunter


Vi bjuder gärna er att ställa frågor till oss. Via kommentarer, våra sociala media profiler eller som ett mail. Varmt välkommen med dina frågor – och vissa av dem kan vi visa upp för flera på liknande sätt.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *