Mod att våga

Fredagen den 19:e maj står vi på scenen på Intimans teater. Det blir andra gången tillsammans som vi visar upp på på detta vis. I en burleskshow på en stor scen. Det är läskigt och pirrigt för oss båda två. Både för maken och mig. Det krävs mod för att våga göra detta. Mod som ger oss kraften att kliva utanför komfortzonen för att växa som människa. Kanske är det detta som krävs för att vi på riktigt ska skaka av oss allt det som vi är klara med. De normer och föreställningar som vi vuxit upp med. Som troligtvis har ärvts genom generationer tillbaka.

Dottern Hanna i “Fleischman is in trouble” uttryckte det så oerhört fint i ett av de sista avsnitten. Då hon förklarade att hon inte vill gå någon annans väg, ärva hela judendomens bagage och dessutom kliva in i ett ansvarstagande av att fixa hela världen . Istället vill hon visa och välja sin egen väg. Och så avslutar hon med att säga att hon behöver inte fixa något för hon har heller inte förstört något. När rabbin just sagt att hon ska vara med att fixa världen.

Lite så är det för oss med det som vi är klara med. Det var liksom aldrig vårt från början. Säkert inte ditt heller. Det var något du ärvde och lämnade vidare. Men vi är redo att kasta loss det som håller oss kvar i sånt vi inte längre tror på. Så att vi kan visa våra barn och andra att det är helt ok att gå sin egen väg. Att skamkappan, offerkoftan och synden inte längre är önskvärd. Faktiskt inte heller bjuden på showen.


Du är bjuden till vår show!

Om det känns läskigt och du inte vet om du vågar gå, eller hur du ska klä dig, eller vad som kommer att ske och hur det kommer att kännas så lovar jag dig att ingen kommer att döma dig. Du är välkommen precis som du är.
Ofta klär sig publiken lite finare än vardagskläderna, och andra går verkligen all-in för att möjligheten finns.

Se denna inbjudan som en möjlig väg till att du får prova på att kliva utanför din komfortzon. Tillsammans med oss på scenen. För det är precis det vi har gemensamt alla vi som uppträder. Att det krävs mod att våga och att det blir vår drivkraft. En kraft som behövs för att kliva utanför komfortzonen, utmana sig själv och kanske de normer och övertygelser som man är klar med. 

Biljetter

https://showtic.se/forestallningar/burleskshow-med-miss-diamond-marikas-burlesk/biljetter/#tickets


Baren öppnar kl 18 och det finns bubbel att fylla på med. Kanske hejar du på någon av oss i minglet där. Annars hoppas jag att just DU som känner oss stannar kvar på efterfesten som sker på Garage del Gusto precis runt hörnet från Intiman.

Ska du ta med blommor till de du känner på scenen?
Gärna, men inget måste. Lämna i så fall blomman märkt med namnet på den du vill ge dem till i foajén FÖRE showens start.
Det blir två akter med många nummer, en halvtimmes paus där baren är öppen. Räkna med 2,5 h showande!
Vissa nummer är med en artist och vissa andra en gruppkoreografi.
Och så vårt Cirkus-nummer då – som vi hittat på tillsammans, själva.
Vi tre är Hunter & Tess + Johan.  Eller ja, i våra karaktärsnamn som du ser nedan på affischen.

Så köp dina biljetter, ta med dig någon du gillar, ta på dig något snyggare än vardagsstassen och kom!!

Om det fortfarande känns lite läskigt:
Välkommen att kika på vår show från förra året. Då var det Hunter & Tess på scenen i sin akt: I väntan på ridå!
https://youtu.be/uO0GBSswLME

Till dig som kommer – kom och krama om oss och festa loss med oss.
Till dig som vill, men inte kan – skicka en virtuell kram eller kommentar till oss!

Håller tummarna!
P o K

Biljetter

https://showtic.se/forestallningar/burleskshow-med-miss-diamond-marikas-burlesk/biljetter/#tickets

PS: Fotograf till bilden är den fabulösa Katarina Hansson!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *