ensamhetens känsla

by | Jun 29, 2023 | Artiklar | 0 comments

Ibland kryper den sig på. Även fast hon är med andra människor. Känslan av ensamheten. Att fast de andra är där är hon egentligen ensam. Den känslan växer till sig och tar störst plats av dem alla. Som om den tror att den har en egen lag skriven för sig. En lag som säger att den som känner sig ensam ÄR ensam.

Hon vet någonstans, långt inom sig att det är ok att känna sig ensam. Hon vet också att det går över. Hon ser människorna runtom henne. Hon vet att hon blir sedd, att hon är sedd. Att hon inte är ensam, det vet hon också.

Ändå växer sig känslan stor. Ensamhetens känsla. Äter liksom upp allt annat i sin väg. Ilska, sorg, ledsenhet, glädje, förvåning – som om detta vore ensamhetens buffébord där endast ensamheten har betalt och får äta upp allt.
Inget lämnas kvar. Bordet rensas rent av ensamhetens frosseri och kvar blir en enstaka smula som blåser bort i vinden. Bordsduken bär ett fåtal spår av det glupska ätandet. Bordet är rangligt och står inte stadigt.
När hon stöder sig mot det, försvinner det ifrån henne och hon vacklar till. En tanke får plats, En fråga.
Hur ska hon göra för att inte känna ensamhetens känsla?

Hon vänder sig om i rummet. Tar fram kortleken med spirit animals ifrån bokhyllan. Sätter korten i rörelse och blandar leken väl. Omsorgsfullt och länge. Samtidigt som hon ställer sin fråga tre gånger.
– Hur ska jag göra för att inte längre känna mig ensam?
Blandar en sista gång.
Vänder därefter upp det översta kortet och lägger det synligt på skrivbordet. Bredvid placeras den näst översta kortet. Även det synligt.
Ett leende formas på hennes läppar. Hon läser på korten. Ser vilka djuren är och bläddrar fram till rätt sida i guideboken för att ta del av djurens visdom.

Owl Spirit arrives to remind you that the wisdom within you is informed by your keen senses and the wisdom within the consciousness we all share. Even in the darkest night, the owl sees clearly and is guided by every sense it has, including the first sense of intuition. Right now, your sensitivities are turbocharged and you are receiving messages from all directions. Owl Spirit reminds you to be wise and pay attention to what’s between the lines, what is invisible to the naked eye, what cannot be heard with the ears, and what others may not be able to perceive. With all your senses aroused, you have much knowledge available to you. Clarity will come as you sit with all that you are sensing, allowing your intuition to guide you in understanding the whole and not just the parts. Let your wisdom arise and be your guide as you trust the acuity of all your senses. Intuition is real and can provide the clarity you need to understand your situation right now. Your relationship, your finances, your job—whatever it is, you can see the truth clearly now.

When Porcupine Spirit calls your name, you are being asked to adopt a beginner’s mind and to approach situations with innocence and curiosity—the old, confin- ing stories no longer have a hold on you. Life is full of surprises hiding in plain sight. Looking at the world afresh, with new eyes, can help you find what you have been seeking, whether it is a relationship, an opportunity, or evidence that you have all you need right now to co-create what you desire. Who knew? Porcupine asks you to be playful and have a childlike curiosity. There is so much waiting for you that you have yet to discover!
Are you feeling prickly and defensive lately, and assuming you will be hurt before you have seen any sign that such a reaction is called for? Perhaps as old sense of guilt and shame is causing you to be open and curious. Self protection is a good thing, but you may be protecting yourself from something that will not actually harm you but instead will bring you abundance, happiness, and love. Remember your innocence, and you will see what you have been overlooking.
Porcupine quills are filled with air, allowing a porcupine to float in water. Now is a time to let your innocent nature keep you buoyant!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?