Min storycation

by | Jul 2, 2023 | Artiklar | 0 comments

Igår startade Katrin, aka Storycoachen, sommarens storycation. I år utgörs den av en skrivuppgift om dagen i 18 dagar. Tidigare år har Katrin stått för alla övningar och i år är det nya att även andra personer får vara med och inspirera. Jag bjöd in maken att delta och ett par andra vänner. Hunter säger ja en dag i taget och ritar istället för skriver. Jag sätter min penna i mitt turkosa block och låter orden flöda fram.

Den allra första skrivuppgiften var att skriva i 8 minuter med starten: “Här är jag nu…” och sedan låta orden flöda fram utan att hamna i prestation. Därefter gå tillbaka till din text. Plocka upp tre ord/meningar som pockar på mer uppmärksamhet. Se om de vill undersökas mer. Och läsa om hela din text.

En av mina inringade delar blev: “Uppsnappat på stan

Den kommer jag att ta till mig under flera av dagarna i denna storycation. Med min twist på den. Nämligen att låta något i mina ord få en ny start. Och bli något helt nytt.
Under min skrivkurs hos Sara, Ordlust, fick vi ofta uppmaningen att sätta klockan på 25 minuter och skriva, skriva, skriva – vad som skulle starta texten eller dess innehåll kom även Sara med. Och just nu kan ni även finna då och då, skrivuppgifter på SkrivaLivochLust-konto på Instagram. Jag väljer att låta ord i mina texter vara starten till mitt flödesskrivande om 25 minuter.

Är du redo?

“Efterbörden av en fajt…” – detta blir starten på en berättelse, fri från prestation, som jag delar med mig av imorgon.

Varmt välkommen tillbaka och du, välkommen till Mystorycation också! Och till andra skrivutmaningar.
Eller så gör du som min make – ritar fritt utifrån utmaningen.
Eller som min vän, B, som kanske gör en pärlplatta på detsamma.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?