Att fylla dubbelfemma

Jag fyller år snart och en önskan om födelsedagspresent börjar närma sig. Maken har smusslat och planerat ett tag tillbaka och av kidsen har jag önskat mig praktiska saker som används på kolonilotten – handskar.

En större önskan…

…har tagit form i mig och kommer med stormsteg att kräva hela mitt 56:e levnadsår att färdigställa (tror jag). Min önskan är …… ( trumvirvlar ) …………….att få möta 55 personer i 5,5 minuter i eye-gazing.

Ja, så här:
Jag bjuder in exempelvis dig till ett fysiskt möte. Hemma hos mig/dig/annan plats. Vi ställer två stolar mittemot varandra, eller står upp mittemot varandra. Ett avstånd emellan oss som båda är bekväma med. Vi sluter ögonen och “landar in” i oss själva och öppnar ögonen och låter dem mötas i 5,5 minuter (eller längre om vi båda vill).
Vi dokumenterar det hela med ett foto på oss före och ett efter. Ett kortare videoklipp kommer även att sparas för framtida bruk (vad detta är vet jag ännu inte).

Troligen delar vi med oss med ord av vad som skett i oss under vår eye-gazing. Men det är inget måste.
Troligen är du någon jag känner.
Troligen är du någon jag valt ut.
Kanske har vi aldrig någonsin träffats.
Kanske är detta precis vad du behöver.

Jag känner ett stort lugn och samtidigt en enorm tillförsikt, hoppfullhet och läkning bara genom att fundera på detta. Och nu när jag till och med berättar om detta så fördjupas allt detta. Jag har idag bett min mest inkännande fotograf, Cecilia Mellberg, att vara med på dessa och dokumentera.

Vill du veta mer om eye-gazing och se var jag fick inspirationen?
Kika in på dessa filmer om Marina Abramovic och hennes performance:
https://www.youtube.com/watch?v=mEcqoqvlxPY
https://www.youtube.com/watch?v=xlf68X2qEpM

Nyfiken? Vill du vara med?

Jag räknar med att du är fullt medveten om (som läsare av mina texter och berättelser) att du gärna får föreslå både dig själv eller en vän att vara en av de 55 utvalda.
Jag skapar min lista idag.
Är du på den så kommer en inbjudan direkt till dig via den kanalen du och jag brukar prata på.
Vill du vara på min lista? Maila mig therese@mabon.se

2 Comments

 1. Lotte Edsbrand

  Kära du, det här är jag gärna med på. Vilken otroligt fin present! 💝

  Reply
  • therese@mabon.se

   Åh, vad glad jag blir! Vi hörs mer på mailen 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?