Skillnaden av ett L

Ett par veckor har nu förflutit sen jag påbörjade min utbildning till mindfulnessinstruktör. Under de veckorna har jag mött ett flertal felskrivningar av ordet mindful och ett leende har dykt upp både på mina läppar och inne i skallen.

Men idag. Ett måste i mitt inre att dela med er. Att det verkligen är skillnad på mindfull och mindful. En stor skillnad. Som enkelt synliggörs i illustrationen ovan.

Och jag hoppas att du har tillgång till dem båda. För utan den ena finns ju ej den andra.

Ett annat sätt att benämna mindfull är mindless. Och det kan du lyssna mer till i samtalet mellan Ellen Langer och Krista Tippet. Eller i en Tedtalk med Ellen här.

Har du tillgång till dem båda? I den utsträckningen/omfattningen du vill och önskar idag? Eller vill du göra en förändring? Jag hjälper dig gärna med att komma igång. Boka tid här!

3 Comments

 1. Helena Roth

  Ja, tänk vilken skillnad ett L kan göra!

  Reply
 2. johanni

  Jag tycker nog att jag har båda två. Inte alltid i optimal fördelning, men hey, så är det i livet. Jag har funderat på etiketter och “sanningar”. Den senaste jag grunnade på var multitasking vs singletasking. Jag lyssnade på en podd (Note to Self, rekommenderas) som förklarade vad multitasking gör med vår hjärna. Burr, lät inte kul. Men jag behöver det ibland, känns det som. Lite på samma sätt som jag behöver ful och full i ditt exempel ovan.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack för tips om podd – gillar att lyssna till podcasts och Note to self var ny för mig!
   Och visst är det så att det är ett måste att ha båda delarna – utan ful så finns ju inte full, eller tvärtom kanske… 😉

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *