att meditera och somna tillsammans

En relativt ny vana som vi båda gärna väljer, alltså både maken och jag, är att starta en av Sarah Blondins guidade meditationer när vi ska somna.
Vi startar meditationen.
Ligger bredvid varandra med vovven någonstans i sängen också.
Och vi håller varandra i handen. Sen lyssnar vi.

Ibland hör vi inte alls vad hon säger utan somnar ganska direkt. Men ibland hör vi desto mer och hennes ord resonerar inom oss. Vi lyssnar till det som kommer till oss, och låter det som landar i oss göra det – utan att hoppa tillbaka och lyssna om ifall vi missade.

Sarah Blondin är en av mina nuvarande favoriter för just guidade meditationer, och jag fann henne först när jag laddade ner appen Insight timer i höstas. Sen dess har jag hittat hennes hemsida förstås och att hon finns både på Podbean samt Soundcloud.

Uppmaning till dig

 • Testa att meditera tillsammans med din partner
 • Håll handen med din partner när ni somnar
 • Prova att lyssna till Sarahs guidade meditationer

2 Comments

 1. Tomas

  Närhet behöver inte alltid betyda sex har jag insett, vilket nog många tror. 🙂 Behöver inte alltid automatiskt vara den största njutningen i ett förhållande heller. I dryga 20-årsåldern träffade jag ett tag en kvinna som var ganska mycket äldre än jag. Hon brukade ligga på mig i bara stringtrosor varje kväll innan vi somnade medan jag höll om henne, smekte henne över rumpan och gav henne komplimanger…Tittade varandra djupt i ögonen…Hon brukade ofta sova så också, ovanpå mig. Sa att hon kände sig sexig och åtråvärd och även trygg, när jag höll om henne. Än idag bland det mysigaste jag upplevt…Inte riktig sex, men ändå den där riktiga närheten liksom!

  Intressant blogg!

  Reply
  • therese@mabon.se

   För mig är det viktigt att uppleva båda delarna. Både närhet och sex. Var för sig och tillsammans. Inte alltid lika viktiga. Och inte alltid att de måste ske i nära tid till varandra. Om jag har en “drog” så är det nog närhet. Och då känner jag igen mig i den kvinnan du berättar om.
   Närhet är att vara intima med varandra också. Så det kan lika väl vara ett förtroligt samtal emellan vänner eller älskande.
   Påklädda samtal. Närhet kan vara så mycket mer, men just nu så nöjer vi oss väl med detta? Att inse att vi båda gillar närhet. Och fler med oss tror jag.

   Tack för kommentar och feedback om bloggen 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *