90 dagar av detox och refill

Vid frukostseminariet häromveckan fann min “boll-granne” (vi satt på stora bollar som i ett bollhav och lyssnade till en presentation) och jag ett gemensamt samtal om hur vi “trackar” vårt mående och innehåll i våra dagar. Jag har nu i 90 dagar gått all-in och synliggjort i min dagbok, alltså papper och penna, med en markering kring följande delar:

 • Humör utifrån ett eller flera ansiktsuttryck – det kan handla om att jag har haft flera upplevelser under en dag till att den känns som en dag på ett humör.
 • Mastery – hur väl jag upplever att jag med medveten respons tagit mig an dagen och det innehåll den bjudit på. I detta fall en markering vid en siffra. 1-8 har jag valt. Och likväl här kan jag ha fyllt i flera siffror om det varit en “sån” dag.
 • Dessutom trackar jag:
  a) min sömn
  b) om jag druckit alkohol
  c) om jag tränat
  d) min utevistelse
  e) solljus
  f) mitt lugn
  g) mina hormonella upplevelser (svullna bröst, pms, flytning osv)
  h) vårt dagliga sex såklart

Dessutom i min meditationsapp under denna tid alla mina stunder då jag mediterat. Jag har valt Insight Timer under denna period. Jag har tidigare använt mig av många olika appar, men bestämde mig för dessa 90 dagar att vara Insight Timer trogen. Dels för att jag älskar Sarah Blondin som finns där, men även för att appen i mina ögon är mer innehållsrik än de andra ag provat. Samt och verkligen inte att förringa – att det är en god trigger för mig att följa alla mina minuter och dagar på raken som jag mediterat och samla stjärnor som man gör där.
Följ mig gärna – du hittar mig som Tess Mabon.


Känner ett behov av ett tillägg från hotellsängen i min fluffiga rosa morgonrock där jag sitter och läser Gottmans bok “10 Principles for doing effective couples therapy”, då det samtidigt kommer ett mail ifrån The Gottman Institute……

Från Gottman Institutes nyhetsbrev

Att jag i 90 dagar sysslat med min Self-Care så att min fuse inte ska dra igång….men att den igår gjorde det i alla fall. Så idag spenderar jag en hel del av dagen till mer Self-Care, men framförallt till Self-Soothing.

Jag skrev just ett sms till maken att jag önskade att vi spelade en match i Ultimate Frisbee . Du vet kanske att de där inte har en domare utan när lagen blir oense i en situation så backar de till en tidigare punkt (förseelse) och startar om därifrån. Så skulle jag vilja göra nu.
Ta tillbaka de där orden som slungades ur mig. Elaka. Sårande. Som gör att jag idag inte är med dig och hejar på plats. Jag hejar på distans istället. Och jag hejar av hela mitt hjärta. Samtidigt som jag förlåter mig själv för det jag vräkte ur mig. Använder mina verktyg för Self-Care och jobbar med att lugna ner mig själv, mitt hjärta och min amygdala. Min Self-Soothing.

Jag älskar dig Hunter!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *