Har du koll på vad som bromsar din sexlust?

Utgå ifrån följande:
1. Det finns saker som du låter din sexlust påverkas av.
2. Vissa av dem påverkar din sexlust som en broms, dvs ser till att den dör.
3. Vissa av dem påverkar din sexlust som en gaspedal, dvs ser till att den ökar.
4. Att avlägsna din broms är mycket mer effektivt än att gasa när du har bromsen kvar.

Det finns en viktig attityd/förhållningssätt i att jobba med sina bromsar (ja, vi har alla flera stycken) och sina gaspedaler. Det är viktigt att du anammar den för att du skall nå så stor framgång som möjligt i arbetet med de listor du kommer att göra. Redo för den?

DU äger makten både över dina bromsar och dina gaspedaler. 
DU har både makten och kontrollen.
Det är DU som bestämmer hur du reagerar.
Det är DU som bestämmer vilka val du gör.

Det är alltså inte så att du kan lägga någon av dessa bromsar på din partner, eller på ditt jobb, eller dina barn, eller någon annan.
Det fungerar inte att säga:
– När du gör si eller så så blir jag helt avtänd, tappar all lust för sex.”

Du äger makten över hur du väljer att reagera:
” – När du gör si eller så, VÄLJER JAG att bromsa min sexlust. Så istället väljer jag att inte vara i detta rum med dig när du gör si eller så. Jag väljer att vänta istället tills jag kan möta dig med min sexlust utan att bromsas av mitt val.”

Ser du skillnaden?
Du måste först förstå långt in i ditt innersta att om du är sugen på sex eller ej hänger mycket mer ihop med dig själv än med någon annan.

Vad kan en broms för sexlust vara?

Ostädat hemma, en massa måsten som stör, “barnen kan höra oss”, jobbet som stressar, stress, anhörigas sjukdom, smutsiga lakan, din andedräkt, oduschad, tankar, ja, din egen lista kan du nog fortsätta med på egen hand.

Vad kan en gaspedal för sexlust vara?

Lusten i dina ögon, att se dig naken, livet känns lätt, nytvättade lakan, tända ljus, ett inbjudande sovrum, inga måsten, barnen sover borta, du och jag på hotell, känna sig stark på träningen, och allt det där som du skulle säga hamnar på din lista. Och även denna ska du göra själv. Skriva din lista.

Känns det fortfarande galet otydligt?

Upplever du att du fortfarande har en hel del frågor, tankar och funderingar kring bromsar, gaspedaler. Vad det är? Hur du ska göra?
Varför du ska arbeta med dem?

Läs gärna artiklarna nedan, dessa har jag skrivit tidigare.
Läs gärna Emilys bok – Come as you are!
Hör av dig till mig för en coaching-runda kring att synliggöra dina bromsar och gaspedaler!

6 artiklar om bromsar och gaspedaler

Här kan du läsa mer om Emily Nagoski och hennes tankar kring detta som har inspirerat mig och många andra. Här finns även länkar till att göra dessa listor på dina egna bromsar och gaspedaler.

Vill du läsa om hur jag hanterar stunden när en broms väl tvärnitat inuti mig så väljer du detta avsnitt. När bromsen väl slagit till….

En artikel om ett annorlunda nyårslöfte – ett löfte om att njuta mer i vardagen. Med 10 direkta tips att använda direkt. Allt i syfte att även inse att “Ja, jag behöver jobba på att ha lust till min partner”.

För dig som behöver hjälp att känna lust kan kanske denna korta film ge dig inspiration att testa mindfulness som ett verktyg att låta dig känna lust.

När du ändå är i städtagen nästa gång – kika på ditt sovrum (eller det rum där du har mest sex) och se om det finns några bromsar som du kan röja undan. Passa på att städa bort så många av dem som möjligt och låt dem stanna borta så länge som möjligt!

För dig som inte känner någon sexlust. Det är inte fel på dig. Du kan ändra din lust. Om du vill. Tre förslag till hur du kan träna för att öka din sexlust, tillåta dig att känna mer lust.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *