rutiner, dagar och jag

182 dagar

En av mina insikter de senaste åren är att jag har lätt för att upprätthålla rutiner. Långt ifrån alla, men många. En av mina senaste som jag startade med i december är att meditera dagligen. Då, i december, gav jag mig själv en gåva av 90 dagar med påfyllnad av bra rutiner och detox av såna rutiner som inte längre gagnade mig. Och den där rutinen med daglig meditation växer och växer. När jag tog bilden nedan var jag uppe i 182 dagar och nu har jag fyllt på med ännu fler.

Insight timer är där jag spenderar min tid i mediterande och det är även platsen där jag själv vill fylla på med fler av mina egna meditationer. Just nu har jag en kortis där och jag testar och laborerar med min mikrofon och Garageband, men får det inte riktigt som jag vill. Lycka är ju då att ha en vän som är artist och som lovat att visa mig HUR jag ska göra för att få ljudkvalitén så där som jag vill.

14 månader

För knappt 14 månader sedan så började jag att anteckna och notera hur min kropp, mina känslor, saker jag gjorde och annat hänger ihop. Och det där är även det en daglig rutin för mig. Att både anteckna, men framförallt notera HUR det känns i mig. Och HUR min dag och natt har varit. Hur det påverkat mig eller ej. Detta ser jag som en gåva till mig själv också. Att ta kontakt med min kropp och dess signaler.

90 dagar

Förra sommaren gav jag min kropp en detox i form av extra tillskott och en annorlunda diet. Det var en tid av att “bygga pannben” för mig. Kosten i dieten var inte supersvår att vara i. Det var bara avsaknaden av ost, choklad och smör som var lite utmanande. Att bland annat äta mer rabarber och sparris var inte särdeles svårt för mig.

100 dagar x 3

I tre år har jag valt att delta i bloggutmaningen #100 – där jag publicerat en artikel om dagen. Dessa utmaningar har lagts på is för mig och andra som jag lärde känna under den tiden. Men vi skriver fortfarande och besöker varandras hemsidor och hejar på. Det gav mig en start och en massa “heja mig”-mod att skriva om allt och inget och trycka på publicera-knappen.

10 107 dagar

Du minns kanske att vi nyss passerade 10 000 dagar tillsammans. Räknat från första gången som jag såg honom. Maken. Min make. Han hade ju sett mig en vecka tidigare. Fast vi räknar ändå från detta datum då det inte bara innebar att vi såg varandra utan det var även första tillfället vi pratade och rörde varandra. Och ja, detta är ju en himmelsk gåva att vara i.

7 983 dagar

Är antalet dagar som vi varit i äktenskap med varandra. Dagarna som passerat sedan vi bytte ringar och egenskrivna löften till varandra i Ekotemplet i Hagaparken. Och i år kommer vi inte bara fira 10 000 dagar som ett par, utan även 8 000 dagar som gifta. Och nu till det som många är nyfikna på….

966 dagar

Japp, vi har fortfarande sex minst en gång om dagen. Och ja, vi har missat dagar. April i år var ingen höjdare för oss med flera missade dagar. Svårt att få till sexet när vi är osams. Maj var desto bättre. Men vi är positivister båda två så därav att vi fortsätter räkna även om vi missat en dag här eller där. Vi startar inte om från noll. Vi bara fortsätter.
Du ser nog att vi mitt i sommaren kommer att fira 1000 dagar. Heja oss!

Du och dina rutiner?

Hur gör du med rutiner? Vilka är lätta? Vilka går inte alls? Vilken älskar du och vill inte släppa? Undrar nyfikna jag….

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *