Tror du på antingen eller?

Ibland ramlar det in påminnelser, information, upplevelser och annat in i mig. Oftast när jag är i rörelse utomhus med vovven. Just nu är en period med många såna saker som ramlar in. Som att hastigheten ökat och ökar.

Imorse runt Brunnsviken kom vetandet kring att vara i en enda punkt. Se den där punkten som platsen där du står på just nu. Och i den kan du ändå se tillbaka på allt det du har upplevt hittills. Därmed blir också expanderande av din punkt större. Eller hur? Du kan ju BÅDE veta allt om din stund just nu OCH om allt det du hittills varit med om.
Dessutom har du nära och kära runt omkring dig som även de står mitt i sina punkter. Och du är en klok person som besitter den där magiska kraften i att kunna känna in hur det känns att vara dem i deras punkter just nu. Därmed kan du känna BÅDE dig själv just nu OCH dem just nu. Det är många punkter du kan förstå och veta just nu. Eller hur?

Föreställ dig också att du likt en kompassnål utifrån din plats och punkt just nu ÄVEN kan känna in alla väderstrecken. Hur det är i norr, i söder, i väst och i öst. Att du kanske inte säkert vågar kalla det att du vet, men du kan ana och förstå att det finns annat att känna och veta, även om du just nu inte vågar tro på att du kan.

Föreställ dig även en ytterligare dimension. Den som drar dig in mot jordens mittpunkt – den magnetiska dragningskraften som inte släpper dig hur mycket du än hoppar upp i luften. Och den andra kraften som når den högsta punkten på din hjässa och håller dig upprätt. Mitt i stormens öga. Låter dig vara mitt i och utforska BÅDE uppåt och neråt.

Vad säger du?
Kan du föreställa dig att du har tillgång till så mycket mer än bara antingen eller. Mer än bara svart eller vitt. Mer än bara 50 shades of grey. Tillgång till hela skalan av regnbågen. I alla väderstrecken. Genom alla dina nära och kära och deras historier. Genom universums alla skrymslen och vrår.
Vågar du erkänna och öppna upp för den möjligheten?


Jag tror inte på antingen eller.
Mitt mantra lyder:

– Yes, both!

PS: För dig som vill ha mer utmaning i ditt reflekterande och lyssnande kommer här en av mina favoritfrågor:

What holds your stars apart and your universe together?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *