Bästaste Liw,

Du skrev på din blogg på Amelia om hur din sexlust hade varit nere på en låg nivå. Du skrev att inget verkade fungera. Att du/ni sen kom på några saker som legat och stört er/dig. När de försvann eller att ni hanterade dem, så blev det bättre med din lust. Så att du till sist kunde se ljuset i tunneln igen och hade en mysig och sexig lördagsmorgon med din Love. Och mitt i din text så skrev du en mening om mig och maken:

“Jag tänker främst på inspirerande par som Tess med make som verkar haft sex i näst intill 1000 dagar i rad. Imponerande helt klart 😘, men det hade aldrig fungerat för mig/oss. “

Jag förstår det helt och hållet. vårt dagliga sexande passar oss just nu i livet. Det är inget vi föreslår för alla. Det vi däremot önskar inspirera fler, många, ja nästan alla till är att prioritera det sexliv som ni i relationen vill ha och behöver. PRIORITERA.
Men nu, tillbaka till dig igen Liw, här kommer några av mina tips till dig från mig som en Lust-coach ;-).

ÄG dina turn ons och offs

Denna punkt är så otroligt viktig. Det går verkligen inte att över-poängtera det lilla ordet DINA i meningen ovan. Så länge du är i tron att du bara är utlämnad till att din kåthet/lust är placerad utanför dig så kommer du oundvikligen att hamna i minskad lust rätt ofta. Och risken att hamna i en snabb, nedåtgående spiral kring din lust och kåthet är stor. Så, för guds skull, se till att minska den risken genom att ta ägarskap över vad som väcker din lust och din kåthet. Självklart är det inte sagt att yttre saker inte längre påverkar, men ägarskapet, det kommer inifrån dig, då du tillåter detta att göra dig kåt, få mer lust.

Hur?
Du kan välja att läsa boken “Come as you are” av Emily Nagoski och lära dig därigenom hur du på egen hand skapar två listor. Eller så testar du på egen hand utifrån mina instruktioner.

Att skapa sina listor:
Papper och penna. Bra musik som får dig lustfylld. Och gärna med ett leende på läpparna, kanske just haft en lång kyss med din käresta (minst 6 sekunder – dessa är såååå bra!!), så sätter du pennan på papperet och skriver:
“Jag tänder mig själv genom att (I turn myself on when I)………………” och fortsätt att skapa den listan med just den starten på meningen tills du nått ca 8-10 st meningar och olika sätt att tända dig själv. Påminnelse om att vikten är att det är saker som du gör som får dig tänd/kåt/mer lust till sex. Inte vad andra gör.
Fortsätt när du är i denna sinnesstämning att skapa listan som inleds med orden:
“Jag gör mig själv avtänd genom att (I tur myself off when I)…………..” och samma sak här, låt denna lista bli 8-10 meningar här också.

När listorna är skapade – LÄS igenom dem och kika allra mest på den som gör dig avtänd. Den listan med de sakerna som du gör som skapar olust, som dödar kåtheten. Det är mest effektivt att ägna din tid åt att eliminera dessa bromsar ör din sexlust.
Låt dig inte luras in i den andra listan med allt som du gör som får din sexlusts-gaspedal att gasa på.
Så länge du har din handbroms i så spelar det liksom ingen roll hur mycket du gasar.
Ja, du fattar – se till att göra allt som står i din makt här och nu för att ta kål på det som dödar din sexlust.

Skapa rutiner

Det kan låta hur banalt eller tråkigt som helst, men det är en av de delarna som verkligen fungerar. Och som alla proffsen ger dig tips kring att skapa nya rutiner – japp, det är att knyta an dem till något du redan gör. Typ borsta tänderna. Mitt tips här kan således vara: På morgonen när du borstar tänderna – ta bort en av dina bromsar. Exempelvis plocka undan högen med kläder på pallen i sovrummet som du stör dig på varje gång ni har sex i sovrummet. På kvällen när du borstar tänderna – gasa på med en av dina gaspedaler.
Exempelvis dansa samtidigt som du borstar tänderna. Till den där sexiga spellistan ni skapat tillsammans.

Och i vårt fall är alltså en rutin att vi varje dag prioriterar att ha sex. Kanske kan din och Loves vara något helt annat? Om det är en stressig period i livet, med jobb, Hemligg för Love och Liws Lust på Amelia för dig, samt ungarna och skola, och allt annat – ja, då kanske den bästa rutinen är att ha ett stressreducerande samtal när ni ses efter jobb eller så. Ett samtal där en i taget får prata ostört om det som stressar/oroar/inte fungerar som det ska i livet. UTAN att den andra får komma med goda råd eller andra kommentarer. Den som lyssnar, får nicka, hålla med och skapa en allians tillsammans med den andre. Vi två mot det andra liksom. Det enda den får och bör säga är att något som detta: “Jag hör att det är stressigt på jobbet just nu, jag förstår att det är jobbigt att vara där.”

Stressreducerande samtal är en av många övningar vi som par-coacher lär ut. Ett riktigt bra verktyg att ha som par i sin relation, och som en av sina rutiner/ritualer för att se till att stress-bromsen inte är påslagen för länge.

Vad kan en lustbloggerska vara?

Jo, Liw, som coach brukar jag ofta fråga klienter om de kan vidga sina perspektiv kring ett område som berör dem starkt. I ditt fall skulle jag vilja bredda ditt perspektiv kring vad en lustbloggare kan vara. Särskilt utifrån din mening:  “Och det i sig kan ju irritera mig i och med att jag också känner att ”the show must go on” som den lustbloggerska jag nu är.”

Vi är ju båda två, du och jag, lustbloggerskor på våra olika sätt. Du berättar rakt upp och ner om sex-äventyr på flera och andra tankar och erfarenheter som du och din Love har. Under ett dolt namn och på en stor bloggportal med otroligt många läsare (stort grattis till dig!).
Jag gör det utifrån en icke-anonym profil, dvs min allra egna, väljer att dela med mig min lust till sex oh vad maken och jag gör i vår relation, till en viss gräns. Vissa saker är jag inte helt öppen med. Där är vi båda lika. Vi delar med oss av vissa saker, men inte allt.

Så, vad kan/får/bör en lustbloggerska vara?
I min värld är det en person som gärna får vara mänsklig och visa flera autentiska sidor av sig själv, precis som du gjort med att det var svårt med lusten i veckan. Och precis som jag gjort med mina klimakteriet-häxe-tendenser.
Det är även en som inspirerar andra till att våga njuta mer.
Det är även en som tipsar rent konkret om olika saker som kan väcka nyfikenhet hos fler.
Det är en som inte fegar för att svara på kommentarer.
Det är en som vågar visa att hon gillar sex. Som jobbar för att skammen kring sex, tabun kring sex, normen kring sex ska förändras och vidgas.
Det är en som passionerat tror att sex, lust och allt det positiva som kan komma med det är så mycket mer värt än att leva livet utan det.

Är sjukt nyfiken på vad du skulle svara om jag fick coacha dig här och nu i denna fråga och i ditt bloggande. Jag bjuder gärna in dig till en telefoncoaching om du vill 🙂

Underliggande dröm och rädsla

Apropå coaching så ligger även frågor från mig som coach till dig som en grund för att utforska din längtan och dina drömmar likväl som ditt mörker och din rädsla.
Jag lovar att guida dig väl igenom detta om jag får tillfälle en dag. Min övertygelse är att det finns mängder med skatter och gnistrande diamanter om vi vågar kika ner i djupet . Likväl som vi skapar hoppfullhet, tydlig riktning och tydliggör de steg som du ska ta för att komma närmare din längtan och dina drömmar.

1190 dagar

Just idag – landar vi på 1190 dagar av prioriterad sex. Men som vi tidigare berättat så är det inte varje dag vi har haft sex, och nu kanske vi är uppe i ca 75 missade dagar. Utifrån anledningar som för arga på varandra, för trötta, på olika platser i landet. Sen kom maken och sa att detta är det vi har lärt oss under våra 1190 dagar:
Hur man gör för att få tillräckligt med lust för ett knull från noll-läge.

Så, när du är redo Liw, skicka mig en kommentar, meddelande så bokar vi in den där anonyma telefoncoachingen från mig till dig. Och jag är glad att höra att du fann din lust den där lördagsmorgonen.

Varma kramar från lust och par-coachen,
Tess


PS. Garvar åt mig själv och min hybris – ja, jäklar vad jag sticker ut hakan ibland 😀

PS2. Fotocred i bilden av mig till Alden Lake Productions och hårcred till Susann med magiska fingrar på Omtanke.

2 Comments

 1. Liw

  Bästaste och härliga Tess!
  Tack för ditt innerliga och kloka inlägg. Jag suger åt mig. Bra idé att skriva ner energitjuvar och vad som ger extra kickar/energitillströmning. Och sedan påminna sig om dessa vid utvalda tillfällen. Får fundera på coachning 😉 Oavsett blir jag väldigt glad av ditt fina inlägg❣️ Kram

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack – vilken fin feedback!Den blir jag glad av. Och glad av att höra att du blev glad.
   Ja, fundera på coaching, erbjudandet hänger kvar!

   kram tillbaka

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *