tillbaka och framåt 2021

by | Jan 4, 2021 | Artiklar | 2 comments

Jag startade år 2020 med ett par frågor till mig själv. Jag fann dem häromdagen och ville kika på hur det hade gått.
Så här skrev jag då, den 6 januari 2020, långt innan vi visste om Corona och allt annat som skett under året. Nedan finner du att jag ställt upp åren bredvid varandra. För mig blev det en fin bild. Och utan ett behov av att gå tillbaka och kika på vad jag missat. Snarare se det jag vill fortsätta med. Oavsett anledning.
Hur ser du på året som gått och det som kommer?


Vad är jag trött på, klar med, önskar mindre av?

2020

Jag är trött på att oroa mig. Trött på att ha ett ömmande, smärtande knä. Trött på att kroppen inte svarar på träning.
Jag är klar med att invänta andras nycker. Jag är klar med mönster och beteenden som finns i min omgivning. Jag vet att jag inte kan påverka vissa delar, och jag vet även att jag kan påverka andra delar. Så jag önskar både mindre av de delarna jag kan påverka, och jag kommer även att visa att jag är klar med de delarna jag inte kan påverka.

2021

Jag är trött på att ha en icke fungerande utvecklare till vår app. Trött på att mitt höger knä (fortfarande) trilskas med mig och svullnar upp.
Jag är klar med och har stängt dörren till flera uppdrag under året. Jag har öppnat nya dörrar istället.

Vad vill jag ha mer av, längtar efter, vill fylla på med?

2020

Jag längtar efter fortsatt närhet i och med min lilla familj. Jag vill ha mer av den i ett större sammanhang och vill fylla på med den kärleken så att vi smittar av oss till fler. Jag vill fylla på med träning, glädje, tydliga gränser, kärlek, energi, ett öppet hjärta, acceptans, nyfikenhet, varande, stillhet, styrka och kraft.

2021

Jag vill ha mer av mod och kraft att fortsätta in på den väg vi har öppnat. Jag längtar efter fortsatt närhet i min lilla och stora familj även kommande år. Det blev kanske sisådär med Corona under 2020 och annat som kommit i vägen. Jag vill fylla på med att vara med människor i relationer som smittar vidare med sin kärlek och sitt medvetande. Jag längtar efter en hjärna som är mer balanserad.

Vad kan jag släppa taget om?

2020

Jag är redo att släppa taget om relationer som inte längre gagnar mig.
Jag är redo att släppa taget om de hang-ups kring jobb och fortsättning där jag inte råder över framtiden.
Jag är redo att släppa taget om kontrollen. Och jag är redo att släppa taget om att släppa taget om kontrollen. Att vara i ett flöde snarare än i en punkt.

2021

Jag kan släppa taget om min romantiska tanke om att vara i sammanhang som är meningsfulla. Jag vet att jag kan skapa mening där jag är. Oftast.
Jag släpper taget om att vara den som åstadkommer mest. Jag släpper taget om förväntningar och förhoppningar. Landar i stunden och skapar därifrån.
Ibland är det nerifrån “the rabbit hole”. Dit jag ibland faller (just nu inte lika ofta) och förstår att jag faller fortare om jag släpper taget. Jag vet ju att jag landar väl, så jag är inte längre rädd för att släppa taget.

Vad ger mig lugn och ro?

2020

Lugn och ro. Ger mig lugn och ro. Full fart och hastighet ger mig även en skön kontrast till lugn och ro. Då blir det mer lugn och ro. Sarah Blondins meditationer. Mina egna inspelningar av meditationer (under året tillgängliga för dig). Träning. Dans hemma i köket. Matlagning. Närhet med vovve. Skogen. Otrampade stigar. Kramar. Långa kramar. Närhet till makens nakna kropp. Att skeda. Tacksamhetsskrivning. Att skriva artiklar här. Badkaret. Ögon som länge möter mina.

2021

En mer balanserad hjärna. Utan förväntningar, förhoppningar, romantiska tankar och ideér.
Kontraster ger mig också lugn och ro. Genom dem blir jag mer balanserad. Ibland dock helt tvärtom.
Närhet till maken ger mig lugn och ro. Likaså kramar med dem jag vill krama. Kanske särskilt viktiga under 2021 om/när vi får kramas lite mer. Vovven såklart. Och sönerna. Och ja, fler inspelade egna meditationer utlovade jag förra året – men i år ska de banne mig ske. Snart i en app nära dig. Lugn och ro i mig också av att ha bytt app-utvecklare. Lugn och ro även tack vare östrogen-gel på kvällar och den där grymma, asroliga styrkelyftningen som vi gick på i våras och höstas. Nästan bäst på uteparkeringen i novembervärmen. De kvällarna gav mig lugn och ro i kroppen. Så mer styrketräning vill jag ge mig själv.

Vad vill jag ägna mig åt?

2020

Relationer.
Appen. Vår app. The Lovers.
Att skriva.
Att coacha.
Att leda grupper.
Kär-lek.
Att vara saloon-ägarinnan.
Att vara helikopterföraren.
Att vara floristen.
Att vara lekledaren.
Att vara speldirigenten.
Att vara i min bas. Mitt delta.
Att njuta.
Att tycka om att vara i min kropp.
Att vara i rörelse.
Att göra saker för oss. För mig.
Vår relation.

2021

Vår relation.
Vårt pilotprogram – The Lover’s Relationship Program
Att coacha par och individer.
Att njuta.
Att leka och vara i Kär-lek.
Att leka fram snippets till The Lover’s Podcast.
Vår app. The Lovers.
Att publicera fler meditationer på Insight Timer.
Att leda grupper i meditation och mindfulness.
Att känna mig fysiskt, rejält stark igen.
Att skapa. Texter. Med lera. Odla.
Familjen.
Balansera hjärnan.
Att säga JA och NEJ.
Att le och skratta.
2 Comments

 1. Catharina

  Kul att läsa hur du har utvecklats från 2020! Önskar dig lycka till med dina förutsatser för 2021. Jag är säker på att du kommer att lyckas. Varma kramar ❤️

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack fina du! Ja, vilket år det blev. Med all sorts innehåll.
   Glad att vi båda har växt och lärt oss en massa som vi tar med oss in i framtida utmaningar.
   Kramar och värme tillbaka – så avis på era fina skidbackar och snögnistrande dagar.

   <3 <3

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?