How to cook an orgasm

Steg 1 – ingredienser

Dags att ta fram alla de rätta ingredienserna. Samt ta bort de ingredienser som ej hör hemma i ditt recept.
För att det ska vara enklare har jag här förberett mina ingredienser, kanske kan du känna igen dig i några av dem och leta dig fram till de som passar dig bäst. En annan inbjudan kan även vara att du prövar dig fram med olika ingredienser för att se vilka som ger dig mest/bäst/härligast njutning.

 • Påminnelse & Tillåtelse att njuta
 • Samvaro med någon speciell
 • Kontakt med min kropp
 • Borttagande av stress – att jag har avslutat mina stresscykler
 • Ta hand om min kropp, insida såväl som utsida

Steg 2 – rutiner

Detta är ett viktigt steg för mig. Att dagligen se till att allt ovan finns med i mina rutiner.
Jag har turen att vara gift och att bo tillsammans med min någon speciell. Det gör allt enklare för mig. Samvaron behöver ju inte heller vara fysisk, det går att finna den även på distans.

 • Rutiner för mina dagar så att mina ingredienser får plats.
 • Synliggörande av dem och reflekterande kring dem så att de finns med mig, i mig och att jag undersöker och noterar vad som sker i mig när jag gör dem respektive missar dem.
 • Ett konstant rörande i grytan som om det vore ett långkok av mina rutiner och mina ingredienser.
 • Om detta sker 5 dagar av 7 så går det att spilla över till de 2 dagar som jag missar. Så ingen fara skedd om jag missar en dag eller två. Men det har tagit mig kraft, pannben, engagemang och motivation att se till att långkoket verkligen har fått puttra i många år. Ända sedan måndagen den 9:e oktober 2017.

Steg 3 – orgasmerna

För mig, som har gjort detta till min dagliga rutin och mår bra av att prioritera mitt erotiska och sexuella välmående, är det här som att skörda lågt hängande frukter. Numera. Så har det inte alltid varit. Visst har jag aldrig haft svårt för att få orgasmer, men de som jag upplever nu är annorlunda mot tidigare i livet.

Om jag tidigare i livet ville nå orgasm så “jobbade” jag på att nå den. Och resan dit var alltid fin, härlig och full av njutning. (eller kanske inte mina allra första trevande försök i ungdomen…) Jag jobbade på att nå orgasmen, min partner jobbade på att nå orgasmen och det var som vi då ville.

Nu, nu är det annorlunda. När jag släpper taget om upplevelsen, och låter min kropp styra genom att slappna av så kommer de till mig, Som att jag faktiskt inte ens behöver plocka frukten själv. Som att grenen böjer sig ner till mig av sig självt. Låter mig bita av en del av frukten och den genomsyrar hela mig.

Mina orgasmer är numera oftast helkroppsorgasmer. Jag kan nå dit med beröring, Utan beröring. Genom att vara nära. Och även ensam med ett andetag hela vägen ner dit. Till könet. Som på sätt och vis är en beröring. Inifrån.

Tidigare har jag skrivit om orgasmer här och i flera andra artiklar
Och många är texterna om erotik och erotisk intelligens likaså. Några finner du här:
Vikten av erotik”, “att utforska och upptäcka erotik”, “Erotisk intelligens is da shit”, “Om vikten av att ha erotik med på min må bra-lista”, “Va, ska man behöva jobba på att ha lust till sin partner?”. Och många fler finner du såklart o du skriver erotik i sökfunktionen.

Alla är vi olika

Jag vet att många kvinnor upplever det svårt att både uppleva njutning och att uppleva orgasm. Jag hoppas att fler kan ge sig själva mer träning och uppbyggnad av de rätta ingredienserna för sig själv. In med erotiken i sina dagliga rutiner. Och inte bara tro att det ska ske av sig självt när det väl är dags att ha sex.


Idén bakom

I en intervju med Betty Dodson (som fyller 91 år i år) så fick hon frågan som många ställer och svarar på:
Hur många sorters orgasmer finns det?
Betty hann nämna två stycken olika innan det blev ett klipp i sändningen och något annat visades.

I min värld finns det inte riktigt vare sig en sådan fråga eller ett svar.
I min värld är orgasmer olika för oss alla.
I min värld kan en orgasm uppstå och sprida sig vidare i min kropp, till och från olika platser.
I min värld kan en orgasm uppstå och sprida sig genom mig utan en endaste beröring.
I min värld kan en orgasm vandra från en kroppsdel till en annan.
I min värld.

Hur är det i din värld?

4 Comments

 1. Liw

  Intressant! När man inte har upplevt en ”kroppsorgasm” undrar man ju hur det känns. Att känna i hela kroppen låter ju fantastiskt. Är det på något sätt på bekostnad av att det känns mindre mellan benen om du förstår vad jag menar? Eller är det lika starkt där där nere som en vanlig orgasm + i hela kroppen. Jag är nyfiken, berätta gärna. ?Eller skiftar det så mycket från gång till gång att det är svårt att beskriva? ?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Hej Liw!
   I min upplevelse är det verkligen inte på bekostnad av en orgasmisk upplevelse i och runt mitt kön. Vissa av mina helkroppsorgasmer kan vara lika starka som om den vore lokaliserad till enbart könet. Vissa andra kan vara ännu starkare.
   Och ibland så börjar de på en plats i kroppen för att sen vandra runt i mig.
   Ibland har jag benämnt det som att det liknar kolsyrebubblet som du kan se när du häller upp ett glas läsk. Att det likt det bubblet rör sig runt i kroppen och när de når huvudet (oftast i samband med att maken smeker mig längs ryggraden, nerifrån och upp och släpper loss min kundalini-energi) då blir det en sån där bubblig kraftexplosion i huvudet och i hela mig.
   Ibland känns det som att det är ett mer sprakande och mer likt ett tomtebloss.
   Andra stunder är det mer som ett flipperspel där det “plingar” till på olika delar i kroppen.
   Och ibland är det så otroligt tydligt hur mina “sex-nerver” är sammankopplade. Från halsen till könet. Från bröstvårtorna till könet. Från könet till huvudet.

   Det är svårt att beskriva så här kortfattat och i skrivna ord. Får nog försöka spela in mig själv när jag pratar om detta med någon.
   Imorgon släpps intervjun med mig och Elin på Så kan det gå podden….fast där pratade vi inte om helkroppsorgasmer 😉 In och lyssna ändå <3

   Reply
   • Liw

    Tack för att du försöker beskriva något som inte är så lätt att beskriva. Intressant! Det låter ju väldigt skönt, om än lite ogreppbart om man inte upplevt något liknande. Jag ska lyssna på intervjuen ??

    Reply
    • therese@mabon.se

     Tack!
     Lyssna med din Love och återkoppla gärna.
     Hoppas ni får en glad och frisk påsk fylld av en massa härliga fantasier!

     Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *