Relationens behov

TLDR- det här har jag ju redan skrivit om tidigare…se orden nedan som en påminnelse.

Vi brukar tipsa våra vänner om att ta ett steg tillbaka tillsammans och försöka se sin relation som en egen enhet. Som en egen identitet. Vår relation har vi ju namngett till “The Lovers”. Har ni kanske redan namngett er också?

För just att sätta namn på relation gör att det är lättare att se den. Gör att det är lättare att prata om den som en egen enhet med unika behov. Det blir inte jag, jag, jag behöver. Eller du, du, du behöver. Troligen enklare för er att både påbörja samtalet samt genomföra samtalet om Vad er relation behöver idag?, eller vad tror du? Är du och din partner redo att testa?

I dessa tider har det säkert uppkommit många nya saker som er relation behöver än när ni är i en annan vardag. Den där som bara löpte på utan en reflektion kring att det var så ni ville ha det. Har ni tid och lust, ger er själva ett undersökande tillsammans. Med ord, med att provprata, provtänka och leka er fram till vad er relation behöver just idag. Se om ni kan ge den det just nu, eller om den helt enkelt får vänta tills det är möjligt att genomföra. Bara för att ni får syn på vad er relation behöver just nu innebär inte att ni måste åtgärda det omedelbart. Er relation är inte som en trotsig tvååring som måste få allt på en gång….er relation är starkare än så. Som det starka team ni är tillsammans.

I min tanke och upplevelse har detta för oss inneburit att vi verkligen har blivit starkare, som att 1+1 = 3.
Samtidigt som det har blivit som jag nämnde i poddintervjun hos Elin att vi är som två tydligare pusselbitar i samma pussel. Vi hakar i varandra tydligare och bättre, när vi synliggjort vad vår relation behöver just nu.

Haha, sen gillar jag ju även liknelsen med att ha ett tuggummi i munnen, stoppa in ett till, tugga och vips har du ett större tuggummi i munnen….men WOW vilka stora bubblor du kan blåsa.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *