staycation med kurs i parterapi

Mmmm, så är livet just nu. Nästa vecka skulle maken och jag spenderat i Amsterdam. Kanske hade vi checkat in oss på detta boende och påmints om att sist vi bodde här (2013) var nog i krokarna då vårt 3:e äktenskap började ta fart.
Jag skulle ha deltagit i en kurs i parterapi, Gottman Level 1 samt Level 2 under veckan. Maken hade fått roat sig på egen hand på dagarna, och kvällar och nätter hade varit våra att utforska tillsammans.

Då kom återigen restriktioner om att inte resa, att inte samlas för många på samma plats, och vips kom ett mail från arrangören som berättade att det inte blev något av kursen på plats, men att vi kör den via zoom istället. Nästa vecka blir det två zoom-träffar/dag, inför (läs denna vecka) är det hemarbete. förarbete, titta på filmer med John och Julie där de berättar om sina teorier, och varför de valt att göra som de gjort. All den data och statistik som de har tittat på. All den kunskap och erfarenhet som deras kollegor i branschen gjort som de även har vävt in i sin teori. Det är spännande, intressant och jag lär mig en del nytt, får en hel del bekräftat och en del frågor skrivs ner som jag ska ställa under nästa veckas zoom-träffar.

Nästa vecka ska vi försöka förgylla med ett par dagar på hotell ändå. Här i vår fina huvudstad. Kanske även en natt ute på Ellery på Lidingö. Och förhoppningsvis även ta oss in i en proffsig poddstudio en dag. För att fortsätta med vår idé kring “The Lovers´#snippets” – en idé om att i korta ljudklipp dela med oss av våra reflektioner kring ett citat av Gottmans, eller Esther Perel eller något annat vi plockat upp som vi använt oss av för att utveckla och stärka oss och vår relation. Och när vi säger korta klipp så menar vi det. Tanken just nu är att släppa en säsong i taget. Med 8-10 klipp på ca 5 minuter vardera. Jag lover att berätta mer om det här.

Fast även om vi lyckas snygga till vår staycation här hemma med både hotell, poddstudio, fredagsmingel och en intim liten soaré på lördag så måste jag säga att det hade varit himla fint att få vandra på dessa nio gator med bästa maken. Kliva in i en och annan butik som lockade. Och framförallt så hade jag sett fram emot ett besök i denna affär: El Ramla Hamra, jag är ju kär i deras bilder på Instagram och att få kliva in i deras butik hade varit en fin upplevelse.

Och du, tveka inte att boka in dig för en kostnadsfri första coachsession med mig som din relationscoach.
Våga, våga, redan idag 🙂

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *