passionsförsäkringar

Älskar när jag lär mig nya ord. Som häromdagen när Marika Smiths nyhetsbrev kom ut med ett ord i fet stil som fick mig att le, småfnissa och känna Hell, Yes!
Jovisst, ordet var Passionsförsäkra.
Marika påminde i sin text om att det är viktigt att se över sin passion, underhålla den och låta den ha ett frirum att växa. Så hur står det till med din relation med din romantiska partner?

Har du och din partner en passionsförsäkring?

Vad kan det vara egentligen, en passionsförsäkring?
Marika lyfter fram lite olika delar och ingredienser som förslag. Och framförallt lyfter hon Lusten – att hålla den levande år efter år. Då vet ju jag att vi har lyckats väl med vår passionsförsäkring. Utan att ens tänka och vara medvetna om den förrän nu de senaste åren.

Jag har skrivit många texter om lust och sex och det har ju tillochmed en särskild plats och sida här på min hemsida. Där har jag bland annat skrivit om några av de förslagen som Marika lyfter fram. Även i mina texter om Relationer finns flera skatter och förslag att finna.

Lusttyper – att det finns olika sätt att svara an på sin lust – kanske är din lust spontan och bara dyker upp av sig själv, eller kanske tillhör du idag den vars lust är mer responsiv? Oavsett så förespråkar jag att vara medveten om hur det ser ut för dig och din lust och framförallt – tillåt dig att njuta av din lust mycket mer i ditt liv än vad du gör idag. Att vara i lust och njuta av den kan du ju faktiskt göra precis när som helst. Det handlar ju bara om att låta den finnas där inom dig. Kanske syns det utåt genom att det strålar mer om dig, dina ögon glittrar mer och din mun är mjuk och har lätt till skratt. Eller så kanske det inte syns alls. Du får bjuda på allt det som syns eller ej. Det bestämmer ju bara du.
Och du, missa inte att ta reda på hur lust uttrycker sig för din partner. Kanske är det något ni kan göra för varandra för att lättare få tillgång till er lust och ert njutande.

“Foreplay starts at the end of the last orgasm”

Hur våga prata med sin partner om sex? För vissa går det superduperlätt, för andra är det en tröskel att våga sig över, och det kan krävas mod och vilja. Ett tips som alltid dyker upp när det handlar om samtal du kanske tycker är svårare att lyfta, är att ta dem i bilen. När ni båda sitter bredvid varandra, ingen kan gå därifrån. Ni tittar framåt på vägen och kan även använda er av att lyssna på något tillsammans för att sen våga ta första klivet till att prata om det du vill.

Sista förslaget som Marika lyfter fram i detta område är att gå på varsin fest. Jag fick genast en association till landets cykelfester som sker i var och varannan ort. Jag utgår från att du känner till begreppet – om inte får du googla.

Att delta vid en cykelfest utifrån de “regler” jag känner till är att par och singlar bjuds in till fest och under tre rätter får alla deltagare cykla hem till varandra enligt schema och bli bjudna på förrätt, sen varmrätt på annan plats och till sist efterrätt på en tredje plats. För att vid avslutningen på kvällen sammanstråla allihopa på ett och samma ställe.
Så under kvällen om maken och jag deltagit så har vi ätit med olika människor, ej med varandra, nya människor vid varje rätt och kanske att en av oss varit värd för en av rätterna och haft deltagare hemma hos oss.

En sådan fest är i mina ögon klockren på Marikas sista förslag. Man klär upp sig för fest, man kysser hejdå, man kanske ses på cykelvägarna emellan måltider och flirtar, och så till sist på kvällen så hamnar man på samma fest. Och får vara nyfikna på varandras upplevelser under kvällen. Samt himla mysigt att få bege sig hemåt tillsammans.
Ett sätt att vara isär och vara sin egen pusselbit för att sen kunna lägga sig tillsammans som det hela pusslet.

Hur vill ni skapa er passionsförsäkring?

Kanske har du läst och instämt att detta gör vi redan, det kan vi redan. Eller så kanske det är helt nytt för dig.
Oavsett kommer här en inbjudan för dig och din partner att tillsammans ta det där samtalet om vilka delar ni vill inkludera idag i er relation för att passionsförsäkra den.

Vill du har fler tips och förslag ifrån mig?
Anmäl dig till mitt kommande nyhetsbrev – ett brev med kärlek och inspiration ifrån mig – din cheerleader.


Några av mina tidigare texter som kan vara ett stöd för dig i att passionsförsäkra din relation:

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *