vårt gemensamma könsorgan

Vadå gemensamt? Jo, jag säger som många andra att vår, egentligen enda, könsorgan är vår hjärna. När vi aktiverar hjärnan med sextankar, eller andra förnimmelser som väcker vår sexlust – ja då aktiveras de olika nerver som leder till våra olika fysiska organ som vi kallar könsdelar. Min utgångspunkt är att vi är mer lika, kvinnor och män, än vad vi ibland kanske vill tro.

Låt oss väcka lusten till sex

genom att ta bort så många bromsar som möjligt. Bromsarna som är som handbromsen i bilen när det börjar osa sex runtom dig. Så länge handbromsen är åtdragen spelar det inte så stor roll om du gasar för fullt. Det går liksom inte så snabbt i alla fall.
Vad är en broms för dig i ditt sexliv?
För mig är en tydlig broms följande: Jag har varit bortrest ifrån hemmet ett par dagar. När jag kommer hem är alla andra hemma och ingen välkomnar mig hem. På diskbänken och spisen finns en massa disk. Sängen i vårt sovrum är obäddad.
3 delar som en efter den andra triggar igång nästa så att additionen och bromsen växer helt ohejdat.
Jag vet att det är helt ologiskt, samtidigt som det sker en snabb reaktion som skapar en hård inbromsning i mig.

Jag kan väl bara gasa igång sexlusten?

Sorry, den genvägen fungerar inte. När bromsarna väl är fullt åtdragna kommer du ingen vart med mer gas. Bara att sakta ner och ta bort bromsarna, en efter en. tack och lov har maken sett och hört mig prata om mina bromsar och numera kan vi mötas på ett annat sätt när jag kommer hem efter ett par dagars bortavaro. Vilket, emellan oss, skapar mycket goda förutsättningar för att sexlusten kan accelerera med lite gas.

Hjärnan då?

Jo, den är ju så påverkbar, plastisk och kan utvecklas hela tiden.
Vilket är toppen! Emily Nagoski föreslår i sin bok “Come as you are” att vi måste ta ägarskap över våra bromsar och gaspedaler. Att vi ska använda oss av meningarna – Jag bromsar mig själv när jag….. och Jag tänder mig själv när jag…..
Mitt tips till dig just nu är:

  1. Skriv en lista med dina 10 största bromsar till att bromsa din lust till sex, börja varje mening med “Jag bromsar min sexlust när jag….”
  2. Dela den med din partner
  3. Be han/hon göra sin egen
  4. Dela den listan
  5. Skriv varsin lista med de 10 delar som för er fungerar som gaspedaler. Börja varje mening med “Jag tänder mig själv och min sexlust när jag….”
  6. Visa även dessa listor för varandra
  7. Kanske redan nu ha sex?

Det finns många studier som visar att par som kan prata om sex och som ofta pratar om sitt sexliv har bättre sexliv.
Visst är det värt att pröva?


Tidigare texter om samma sak (typ):

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *